NJS juhannuksen viettoon pisteittä

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Palokärkien tämän kauden toisen kierroksen ottelu helteisellä kotinurmella Mikkelin Kissoja vastaan päättyi vieraiden selvään 1–3 (0–2) voittoon.

Pistetili ei auennut, mutta kauden avausmaali sentään syntyi ja sen ansiosta NJS on taulukossa kahden muun nollakerholaisen (Viikingit ja Kultsu) edellä. Kissat oli jälleen hankala vastustaja. Palokärjillä oli vain kaksi päivää aikaa toipua edellisestä pelistä Honka Akatemiaa vastaan. Lyhyen toipumisvälin lisäksi mm. Joona Tukiainen kärsi pelikieltoaan, Mikko Oinonen sairaana, Eetu Sankkinen vielä isänmaan asialla, jne. Niinpä kokoonpanoon lainattiin tuoretta voimaa yhteistyöseura Gnistanista jonka pelaajista Noah Kaijasilta ja Onni Tiihonen esiintyivät keskiviikkona NJS:n väreissä.

NJS:n avaus:

Maalissa Otso Knuuttila

Puolustus: Kelechi Anyamele , Pierre Nlate, Aapo Mäki (46.min Markus Laihanen), Onni Soiniemi (72.min Jonathan Ndongala)

Keskikenttä: Samuel Tammivuori (46.min Vico Salminen), Onni Tiihonen, Mohamed Sheikh (61.min Janar Georg), Tony Lehtimäki

Hyökkäys: Noah Kaijasilta (61.min Reko Räsänen), Miro Salminen

NJS aloitti pirteästi ja toiveet kohosivat. Kolmen ensimmäisen minuutin aikana syntyi kaksi hyvää maalipaikkaa. Ensin Onni Tiihonen syötti Miro Salmisen läpi ja sitten Noah Kaijasilta murtautui keskeltä nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Tero Makkonen selvitti molemmat tilanteet.

Neljäs minuutti ei ennättänyt täyttyä, kun mikkeliläiset näyttivät maalinteon mallia: Kissat nappasivat NJS:n puolustusalueella syötönkatkon, Ali Al-Musawi otti toppareiden välissä Niko Parkkarin diagonaalikeskityksen rinnalla alas ja laukoi vieraat 0–1 johtoon.

Kissat otti hiljalleen pelin hallintaan ja nosti prässiään. Korkeaa prässiä vastaan ei NJS ole takavuosinakaan loistanut ja peli siirtyi keskikentältä yhä enemmän Palokärkien kenttäpuoliskolle. Juomatauon jälkeen kuitenkin Onni Soiniemen pitkä puolenvaihto Noah Kaijasillalle oli tuottaa tasoituksen. Ahdistettuna Kaijasilta ohitti maalivahdin, mutta veto jäi hiljalleen vieriväksi palloksi, jonka Niko Parkkari ennätti siirtää sivuun metrin verran ennen maaliviivaa. Al-Musawilla oli hyvä paikka iskeä toinen maali: Knuuttilan ja Mäki höntsäilivät avauksessa huolimattomasti keskenään ja Al-Musawi riisti pallon Mäeltä mutta Knuuttila torjui. Puoliajan lopussa 43. minuutilla pallo kimposi maalin edestä tyhjään tilaan, jonne juoksi puolustaja Ville Teräsranta. Hänen kierteinen keskityksensä rangaistusalueen kulman takaa 25 metristä upposi pelaajakatraan yli maalin takakulmaan. Tämän myötä taukolukemiksi jäi 0–2 vieraille.

Toisen puoliajan alussa 49. minuutilla MiPK siirtyi jo 0–3 johtoon. Otso Knuuttila torjui Antti Voutilaisen tulisen vedon ja kentälle kimmonneen pallon laukoi maaliin Gerald Ben. Viisi minuuttia myöhemmin Kissoilla oli tilaisuus lisätä johtoaan. Knuuttila torjui osittain Benin yrityksen mutta kohti maalia vierineen pallon siirsi sivuun Markus Laihanen.

NJS kavensi tunnin pelin jälkeen. Maalivahti Tero Makkonen menetti tasapainonsa tullessaan syöttöä vastaan ja kova kosketus palloon vei sen Miro Salmisen ulottuville. Hän otti haltuun, kiersi Makkosen ja ohjasi pallon verkkoon.

Maali piristi palokärkien peliä, mutta tulosta ei syntynyt. Kaksi vapaapotkua hyvistä paikoista 72. ja 77. minuuteilla menivät yli ja ohi. Janar George keskitti 86. minuutilla mallikkaasti maalin eteen, mutta siellä oli vain Miro Salminen yksin viiden mikkeliläisen keskellä. Yritys oli kyllä hyvä.

Vierailla oli vielä kaksi todella vaarallista maalipaikkaa: 87. minuutilla Artturi Lehkonen vei pallon Markus Laihaselta ja syötti Benille, joka laukoi takakulman ohi. Parin minuutin kuluttua entinen NJS-pelaaja Bob Diasonama purjehti NJS:n puolustuksen läpi, mutta Otso Knuuttila torjui pallon yläkulmasta tolpan kautta kulmaksi.

Toisella puoliajalla tunteet ajoittain hiukan lämpenivät, mutta tilanteet tasaantuivat pian.

MiPK ansaitsi pisteet ja etenee JäPS:n kanssa kahdella voitolla lohkon kärjessä.

NJS rimpuili vastaan, mutta yksi-vastaan-yksi tilanteet menivät enimmäkseen vieraille, jotka myös pyrkivät hanakammin pallonriistoihin ja katkomaan syötöt. Isäntiä vaivasi epätasaisuus; tunnettu ohje ”tehdään kaikki hiukan paremmin” unohtui tuon tuostakin.

Vieraiden prässi oli välillä jopa niin korkea, että vaikka pallo oli palokärkien hallussa ja hyökkäystä yritettiin käynnistää, mikkeliläisten puolustuslinja oli keskiviivalla eikä purku onnistunut. Knuuttilan pidemmät avauksetkin vahvat vieraat taistelivat usein haltuunsa ja hyökkäys käynnistyi taas. Korkea prässi kuluttaa energiaa ja välillä sitä säästeltiin, mutta kotijoukkue kulutti energiaansa paljoon perässäjuoksemiseen.

Poikkeuksellisen sarjaohjelman johdosta tällä kaudella ei Kissoja enää kohdata. Seuraava vastustaja on PEPO Lappeenrannasta. Heidätkin kohdataan vain kerran, juhannuksen jälkeen sunnuntaina 28.6. klo 17 Klaukkalan nurmella.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Kulmatilanne Otso Knuuttilan maalilta. Vasemmalta Tony Lehtimäki, Pierre Nlate (#13), ilmassa Kelechi Anyamele, Aapo Mäki (#4), Gerald Ben (#10), Bob Diasonama (#13) ja Samuli Tammivuori (#2)
Niko Parkkari (#7) ja Miro Salminen
Toppari Samuli Suutari vie palloa ja Samuli Tammivuori yrittää estää
Recent Posts