Ennakko: NJS – PEPO sunnuntaina 28.6. klo 17.00 Klaukkalan nurmella

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Sunnuntain kohokohta on NJS:n ja PEPOn tämän kauden ainoa kohtaaminen Palokärkien kotikentällä.

Lappeenrantalaiset ovat viime vuosina kuuluneet lohkon suosikkeihin ja tavoitelleet tosissaan nousua. Toissa vuonna PEPO johti kevätkierroksen jälkeen lohkoa, mutta hyytyi lopulta viidenneksi. Viime kaudella sijoitus oli juuri NJS:n edellä seitsemäs, ja kiusana olivat kapeahkoa rosteria vaivanneet lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat viidennen kerran. Ottelut ovat olleet tasaisia: NJS avasi Kakkosen 2018 kauden kotiottelunsa vahvaa ennakkosuosikkia vastaan 2–2 tasapelillä tekonurmella ja päätyi myös syyskierroksella pistejakoon maalittomassa tasapelissä Kimpisellä. Viime kauden ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi toisen puoliajan taistelun jälkeen 2–2 tasapelin, mutta syyskierroksella Klaukkalassa PEPO vei pisteet lukemin 0–2.

Vieraat ovat pelanneet tämän kauden Kakkosta vasta yhden kierroksen voittaen Viikingit Heteniityn kentällä yllättävän niukasti 0–1. Suomen Cupissa PEPO pelasi 2–2 tasapelin JäPS:iä vastaan, mutta JIPPO meni jatkoon 3–0 voitolla. Harjoitusottelun Reipasta vastaan helmikuussa PEPO voitti 1–0 ja Ykkösen KTP:tä vastaan kesäkuun alussa hävisi samoin lukemin.

PEPOn uusi valmentaja on espanjalainen Gabriel ”Gabi” Xatart, joka sai positiivista mainetta Ykkösen EIF:n vetäjänä. Aiempina vuosina PEPO niitti mainetta erityisen vaarallisissa erikoistilanteissa. Arvailut peliryhmityksestä viittaavat 4 – 3 – 3 muotoon, mutta vasta sunnuntaina selviää, onko asiat näin. Joukkue on muutenkin uudistunut: maalivahti Graig Hillin korvaa Ykkösen AC Kajaanista tullut Jonathan Jäntti. EIF:stä pestattu Joel Akpini jäi koronan takia jumiin Norsunluurannikolle ja tilalle hankittiin Norjasta 190-senttinen Fernando ”Nando” Cozar Torres, joka oli nostamassa HIFK.ta Veikkausliigaan. KPV:n pudottua Veikkausliigasta PEPO värväsi puolustusta vahvistamaan vapaapotkuspesialisti Milos Josimovin ja Vaajakoskelta tuli Samu Suoraniemi. Eetu Suoraniemi jatkaa, samoin maalitykki Paul Obi ja toppari Alieu Ceesay. Nimekkäiden hankintojen ohella PEPO on nostanut edustukseen myös muutaman oman kasvatin, mutta menetti U19 maajoukkueen vakiokasvon Joel Laitisen SJK Akatemiaan. Tutuista nimistä Jonathan Dunyin meni EIF:ään ja Kakkoseen noussut paikallisvastustaja FC Kultsu värväsi kokeneen Petteri Rönkön ja Tommi Karttusen. Aiemmista kohtaamisista tutuista pelaajista jatkavat edelleen mm. Jens Harju, Jerry Särkkä, Oskari Kekkonen, Calvin N´Sombo ja Markus Koistinen.

Odotettavissa siis vahva vastus, mutta vahva on kotijoukkueen avauspisteiden janokin kauden kolmannessa pelissään. Tämä ottelu mennään ns. omilla, farmiyhteistyöseura Gnistanilla alkoi lauantaina Ykkönen vieraspelillä Oulussa, eikä sieltä ole tulossa pelaajia NJS kokoonpanoon. Juhannuksen alla armeijasta reserviin pääsivät Joona Tukiainen ja Eetu Sankkinen. Isänmaan asialla jatkavat yhä Mikko Oinonen ja Joonas Paldanius. Tukiainen vapautui armeijan lisäksi kahden ottelun pelikiellostaan ja pelasi uransa pisimmän, yli neljän kuukauden pelitauon jälkeen Sankkisen kanssa 45minuuttia NJS M2:n historiallisessa ensimmäisessä voitokkaassa Kolmosen ottelussa torstaina. Niko Aittasalmi on palannut treenivahvuuteen talvella tehdyn polvileikkaukkauksen jälkeen, mutta polven pelikuntoon täytyy vielä malttaa tovi.

Palokärjet valmistautuivat otteluun lauantain aamupäivän treeneillä Rajamäellä päivän paahtavinta hellettä välttäen. Helleviikko on aiheuttanut haastetta ja jopa lieviä päänsärkyjä pelaajille. Valmennus joutuu entistä tarkemmin miettimään ja seuraamaan pelaajien tilaa ja voimavaroja sunnuntain koitokseen.

Tule kannustamaan palokärkiä kauden avauspisteiden metsästyksessä!

Teksti ja kuvat Matti Murto ja Tommi Paananen

Edellinen kohtaaminen päättyi vieraiden kahden maalin voittoon. Tässä maalivahti Graig Hillin tukena topparijätti Alieu Ceesay. Pallossa Joona Tukiainen.
Tämä taistelupari kohtaa tänä vuonna Ykkösessä. Joel Lainen siirtyi SJK Akatemiaan ja Yassin Daoussi Mikkelin Palloilijoihin.
Valmistavat harjoitukset Rajamäellä launtaina aamupäivällä hieman päivän paahtavinta hellettä vältellen ja pidempää valmistautumisaikaa ajatellen.
Recent Posts