Täyden kolme pistettä jäi Klaukkalaan, kun kotona kaatui FC Hertta

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

Palokärkinaiset jatkoivat hyviä otteita lauantaina 27.6. Klaukkalan nurmella, kun Joensuusta vieraaksi saapunut FC Hertta kaatui lukemin 1 – 0. 

Heti ottelun alkuun saatiin kunnolla jännitystä, kun jo toisen minuutin kohdalla NJS oli tehdä ensimmäisen maalin. NJS:n toppari Paula Kantelinen löysi loistavalla pitkällä avauksella oikealta laidalta Peppi Pisilän, joka nopealla tempokuljetuksella ja keskityksellä onnistui toimittamaan pallon maalille Tuuli Siposelle. Veto kuitenkin hieman epäonnistui, ja joensuulaiset selvisivät säikähdyksellä.

Palokärkien ensimmäistä maalia saatiin odottaa ottelun 13:sta minuutille asti, kun NJS:n keskikentällä pelaava Tessa Rinkinen onnistui katkaisemaan Hertan maalivahti Jade Ylisipolan heikon syötön tämän ollessa maalivahti alueen ulkopuolella. Näin ollen Rinkinen pääsi viimeistelemään ottelun ainoan maalin noin 30 metristä. Pallo tyhjään maaliin ja lukemat taululle 1 – 0.

Naisilla oli monia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla kasvattaa johtoasemaa Herttaan nähden, mutta Kupsista lainalle tullut maalivahti Jade Ylisipola venyi moniin torjuntoihin pitäen joensuulaiset mukana pelissä. Ainoa vaarallinen Hertan hyökkäys tapahtui ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuuteilla, kun joensuulaiset onnistuivat pelaamaan pallon palokärkien linjan välistä maalivahdin alueelle.  NJS-maalivahti Jenni Aarnivalle syötön katkaiseminen ei tuottanut kuitenkaan vaikeuksia, ja puoliajalle poistuttiin lukemissa 1 – 0.

Toinen puoliaika oli hyvin samantyyppinen kuin ensimmäinen: palokärjet hyökkäsivät, ja Hertta puolusti odottaen mahdollisuutta lähteä nopeaan vastahyökkäykseen ja tasoittaa tilannetta. Palokärkien puolustus ei kuitenkaan joutunut suuriin vaikeuksiin pitkien pallojen ja vastahyökkäysten kanssa. Itse asiassa puolustus osoitti monipuolisuutensa, kun puolustuspelaajat oli mukana rakentamassa useita hyökkäyksiä. Varsinkin joukkueen toisen topparin Kaisa Rankin sekä laitapakkien Hertta Lammion ja Emmiina Taivassalon nouseminen hyökkäyksen mukaan aivan joensuulaisten puolustuslinjan tasolle, sekoitti pelaajien merkkaamista, ja näin ollen vaikeutti puolustamista.

Kaikin puolin viimeistä viimeistelyä lukuun ottamatta naiset pelasivat hienon ottelun helteisessä säässä kotiyleisön edessä. Seuraava peli naisilla on 4.7. Klaukkalassa, kun nurmelle vieraaksi saapuu ensimmäiseltä kierrokselta tuttu Pallokerho Keski-Uusimaa.

Kuvat: Mauri Katajala

NJS

3 Ella Leskelä

4 Tuuli Siponen

6 Paula Kantelinen

17 Peppi Pisilä

18 Emmiina Taivassalo

19 Tessa Rinkinen

20 Kaisa Ranki

21 Jenni Aarniva

22 Peppi Puhakka

40 Heidi Hellgren

82 Hertta Lammio

Vaihtopelaajat:

1 Annika Kulha

5 Nette-Niina Hiltunen

11 Anni Pajuoja

13 Henna Suorela

14 Pinja Eklund

27 Tia Laine

FC Hertta

1 Jade Ylisipola

2 Päivi Ihalainen

6 Venla Penttilä

9 Roosa Puustinen

10 Ronja Uimi

12 Tellu Korhonen

17 Mirja Holopainen

23 Saara Lehvonen

36 Aada Kokko

46 Aksana Lehtonen

99 Milla Toivanen

Vaihtopelaajat:

4 Bettina Peltoniemi

11 Aino Kaltiainen

21 Netta Jaakkoja

26 Minja Sistonen

28 Inka Kainulainen

Recent Posts
Kuva: Matti Murto