Ennakko: PK-35:n ja NJS:n ensikohtaaminen Pihlajamäessä

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantaina Palokärjet kohtaa Pihlajamäessä Kakkoseen vakuuttavalla esityksellä nousseen perinneseura PK-35:n. Seurojen juniorijoukkueet tuntevat kyllä toisensa, mutta aikuisten tasolla on liikuttu eri piireissä. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat kolme kertaa.

PK-35 perustettiin Viipurissa 85 vuotta sitten ja nimeksi tuli Viipurin Pallokerho. Sodat keskeyttivät toiminnan ja uudelleen perustaminen tapahtui tammikuussa1948. Seuran nimestä pudotettiin Viipuri pois ja perään lisättiin perustamisvuosi. Sotien jälkeen Neuvostoliitto ei katsonut suopeasti rajan taakse jääneiden kaupunkien nimien ottamista uudelleen käyttöön.

Aluksi toiminta-alueena oli Kallio, josta seura siirtyi Pakilaan ja edelleen Pihlajamäkeen. Kakkosessa PK-35 pelasi 1995-96, Ykkösessä 1997 ja nousi Veikkausliigaan seuraavana vuonna. Rakettinousun valmentaneen Pasi Rautiaisen johdolla heltisi pronssi ja Suomen Cupissa finaalipaikka, mutta voittajaksi selviytyi HJK.

Seuralla oli talousvaikeuksia ja Hjallis Harkimo osti edustusjoukkueet pelaamaan Töölöön rakentamalleen areenalle. Joukkueen nimeksi vaihtui Jokerit. Taival päättyi nopeasti, PK-35 jakautui Helsinkiin ja edustusjoukkueiden osalta Vantaalle, jossa miesten liigataival sittemmin päättyi ei kovin kunniakkaasti mutta näyttävästi.

PK-35 ryhtyi omilleen ja pelasi vuodesta 2015 viime kauteen Kolmosen kärkikahinoissa ja nousu Kakkoseen täksi kaudeksi oli vakuuttava 22 ottelusta 19 voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Maaliero 77–11. Nyt PK-35:n kotipaikka on Helsinki ja kotikenttä MagneCit -Areena Pihlajamäessä Lucina Hagmanin kujan varrella. Uusitun runsaan 300 hengen katsomon virallinen osoite on Rapakiventie 16.

PK-35:n nousun takana olivat kokeneet vahvistukset. mm. HIFK:sta palannut Esa Terävä ja Gnistanista siirtyneet maalihai Niko Tirkkonen ja Marko Koskinen. HIFK tausta on myös Otto-Pekka Jurvaisella. Marko Koskinen on edustanut AC Oulua (1D) sekä Honkaa ja HIFK:ta.

Täksi kaudeksi konkareita on tullut lisää: Veikkausliigakokemusta on ainakin Jaakko Lepolalla (84 peliä), Ville Salmikivellä (105 peliä ja muutama vuosi Bulgariassa ja Puolassa), Otto-Pekka Jurvaisella (54 peliä), Esa Terävällä (68 peliä) ja Joni Korhosella (78 peliä).

Liigajoukkueista vuotanaiden lisäksi pelaajia on tullut Gnistanista ja Aapi Helvelahti sekä Mikko Mäkirinne Jiposta. Harjoituskaudella PK-35 hävisi yllättäen Kolmosen TiPS:lle (1–2). Kaarinalainen 2D KaaPo voitti 5–2, Gnistanin (1D) kanssa puntit menivät tasan (2–2), peli Atlantis FC:tä (2D) vastaan päättyi 1–1 ja Salon Pallon PK-35 voitti 3–2.

Sarja-avaus päättyi tappioon. Reipas keräsi pisteet 2–1. PK-35:n osuman laukoi rankkarista Esa Terävä. Viikingit joutui taipumaan 3–0. PK-35:n maaleista kaksi meni Niko Tirkkosen nimiin, ensimmäisen teki Terävä. Honka Akatemian kanssa PK-35 pelasi maalittoman tasapelin.

Sarjataulukossa PK-35 on pisteen NJS:n edellä, maaliero on 4 tehtyä ja 2 päästettyä.

Kauden alussa pelkkien nimilistojen perusteella ennakkosuosikeiksi kaavailtiin PEPO:a ja PK-35:ttä. Edellistä vastaan NJS:n tulos on tiedossa ja PK-35 on tähän mennessä esittänyt joukkueena jokseenkin tavanomaisia Kakkosen tason otteita. Jos NJS pitää viime lauantaina nähdyn tason tai parantaa hiukan, tulee ennakkosuosikille Pihlajamäessä vaikeuksia. Tietysti kotijoukkuekin voi kehittää peliään.

NJS:n päävalmentaja Teemu Savukoski valmensi vuosia PK-35:n joukkueita ja palaa nyt tutuille kulmille. Tämä on tietysti pieni plussa vieraille. Ottelu alkaa jo klo 14.00.

Teksti ja kuva Matti Murto

Miro Salminen (kuvassa) ja Tony Lehtimäki ovat olleet NJS:n maalitykkejä. Vastaavissa rooleissa PK-35:ssä ovat Niko Tirkkonen ja Esa Terävä.
Recent Posts