NJS murtui PK-35:n käsittelyssä

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Sää oli vaihtunut helteestä sateiseksi, kun Palokärjet teki ensivisiittinsä Pihlajamäkeen uudistuneelle MagneCit Areenalle PK-35:n vieraaksi. Alku oli lupaava mutta lopussa taululla oli lukemat 4–0 kotijoukkueen eduksi.

NJS:n avauskokoonpano oli sama kuin edellisellä viikolla PEPO:a vastaan.

Maalissa: Otso Knuuttila.

Puolustuslinja: Jonathan Ndongala, Onni Soiniemi, Aapo Mäki ja Kelechi Anyamele.

Keskikenttä: Tony Lehtimäki (79. min Eetu Sankkinen), Markus Laihanen (30. min Vico Salminen), Mohamed Sheikh ja Samuel Tammivuori (68. min Joona Tukiainen)

Hyökäys: Reko Räsänen (68. min Janar George) ja Miro Salminen.

PK-35 nousi kovien vahvistusten avulla Kakkoseen ja kuuluu nyt lohkon ennakkosuosikkeihin. Heillä oli avauksessa neljä pelaajaa, joille on kertynyt kokemusta Veikkausliigasta yhteensä 305 peliä ja muutama entinen Ykkösen pelaaja. Nimekkäimmistä pihlajamäkeläisistä poissa olivat vain Jaakko Lepola ja Niko Tirkkonen.

Palokärjet aloittivat samaan tapaan, jolla lappeenrantalaiset oli kukistettu. Molemmat joukkueet prässäsivät varsin ylhäällä ja NJS oli aluksi jopa hiukan hallitsevampi osapuoli. Ensimmäinen tilanne syntyi jo parin minuutin kuluttua: Aapo Mäki antoi pitkän vapaapotkun ja Jonathan Ndongala puski sen Samuel Tammivuorelle, jonka suora veto meni ohi ja yli maalin. Pelikello kävi 26. minuuttia, kun Onni Soiniemen pitkä avaus tavoitti Tony Lehtimäen, joka jatkoi pallon Miro Salmiselle ja tämä takaisin läpiajoon syöksyvälle Lehtimäelle, mutta kovan vedon 15 metristä pelasti maalivahti Toni Korkiakoski.

Seurannut isäntien hyökkäys päättyi kulmaksi, jonka Aapi Helvelahti viimeisteli 28. minuutilla takanurkkaan. Kukaan ei häntä vartionut, sillä Joni Korhosen lähtiessä antamaan kulmaa Helvelahti juoksi kuudentoista rajalta maalintekoon Knuuttilan selän taakse.

1–0 tilanne käänsi hallintaa isäntien suuntaan. NJS:n pelinrakentelua häirittiin tehokkaasti, kevyillä rikkeillä. Rikkeestä ei kuitenkaan ollut kyse, kun Markus Laihanen loukkasi polvensa tavoitellessaan palloa. Vaihdosta hänen tilalleen tuli puolen tunnin kohdalla Vico Salminen, joka pian kentälle tultuaan pääsi nopean hyökkäyksen jatkoksi läpiajoon ja nokikkain maalivahti Korkiakosken kanssa- Syötön hän sai Jonathan Ndongalalta. Juuri ennen laukausta takaviistosta ryntäsi Aapi Helvelahti ja jyräsi Salmisen kumoon. Tuomari vei pallon pilkulle, mutta Korkiakoski torjui Tony Lehtimäen helpohkon vedon. Pelikellossa 38. minuuttia.

Menetetty tasoitusmahdollisuus näkyi NJS:n pelissä. Puoliajan loppua hallitsi PK-35. Isännillä oli ennen päätösvihellystä neljä peräkkäistä kulmaa, joista kolmas oli vaarallinen.

Toisen puoliajan alku oli pelillisesti rikkonainen, ja se hyödynsi johtoaan varjelevaa PK-35:ttä, sillä NJS ei päässyt rakentamaan peliään.

Vajaan tunnin kohdalla Reko Räsänen rikkoi PK-35:n kulmapotkutilanteessa Marko Koskista ja pallo laitettiin pilkulle. Joni Korhonen laukoi pallon alakulmaan. Knuuttila oli vedossa hyvin mukana, mutta se oli hiukan liian kova ja tarkka.

Kahden maalin johdossa isäntien peli vapautui ja NJS:n peli näytti taantuvan uskon puutteessa. Hallinta siirtyi selvästi PK-35:lle ja peliä käytiin NJS:n kenttäpuoliskolla. Soiniemi onnistui purkamaan tyhjän maalin edestä pallon sivuun 64. minuutilla, mutta kolme minuuttia myöhemmin Joni Korhonen yllätti laukomalla pitkän hyökkäyksen päätteeksi laukomalla vasurilla kuudentoista rajan takaa Esa Terävän keskityksen oikeaan alanurkkaan. Sekä Terävä että Korhonen saivat tehdä työnsä rauhassa.

Loppulukemat 4–0 puski 73. minuutilla Ville Salmikivi puolustajien välistä Patrick Aaltosen keskityksestä.

Peliaikaa oli vielä jäljellä, mutta PK-35 nosti pelin käytännössä ratkettua hiukan jalkaa kaasulta ja NJS tuli taas peliin mukaan.

Vaihdosta tullut Joona Tukiainen eteni kuudentoista alueelle, sai jalan vapaaksi mutta kova veto ei mennyt kohti maalia. Isäntien puolustus pelasi 80. minuutilla omalla kuudentoista alueellaan, ja tilannetta seurannut Vico Salminen katkaisi pilkun kohdalla maalivahdin huolimattoman syötön Biran Jengille ja oli vastakkain maalivahdin kanssa kun Jeng torppasi hänet ja nuorempi Salminen hankki jo toisen rangaistuspotkun tässä pelissä. Jeng sai tilanteesta toisen keltaisensa ja poistettiin kentältä. Nyt laukomaan asettui Aapo Mäki, mutta Toni Korkiakoski teki myös tuplan ja torjui tämänkin rankkarin. Palokärjiltä ei tuntunut mikään onnistuvan.

NJS:llä oli vielä yksi tilanne, kun Eetu Sankkinen sai Janar Georgelta syötön, harhautti Esa Terävän ja laukoi tulisesti kuudentoista alueelta, mutta Korkiakoski torjui tämänkin takanurkkaan suuntautuneen vedon. Peli päättyi NJS:n kahteen heikohkoon kulmapotkuun.

Pelillisesti ensimmäinen puolituntinen oli lupaava, mutta palokärkien sulat kastuivat kun maalin tappioasemassa takaa-ajo ei onnistunut. Tähän päälle toisen puoliajan alussa 2–0 isännille ja selkäranka murtui. Kun toisen osapuolen peli taantuu ja toisen vapautuu, joukkueiden ero näyttää todellista suuremmalta. PK-35 hellitti hiukan ottelun ratkettua 4–0 maaliin ja NJS oli vaihtojen myötä uudelleen mukana rakentamassa omia tilanteitaan.

JäPS jatkaa lohkon kärjessä kuritettuaan Honka Akatemiaa 4–0. NJS:n ensi lauantain vastustaja EPS pelasi tasan 2–2 Viikinkien kanssa. EPS on nyt sijalla kolme ja ensimmäisen pisteensä kuitannut Viikingit pysyy jumbona. PEPO voitti MiPK:n 3–1 ja PKKU yllätti Reippaan 2–1. Palokärkien sijoitus on kymmenes tasapistein (3 p.) Reippaan (9.) ja Kultsun (11.) kanssa. Kiffen voitti Kultsun 1–0 ja nousi kakkoseksi.

EPS:n Palokärjet kohtaa lauantaina 11.7. klo 16.00. Tapahtumapaikka on Espoonlahti 2TN, Espoonlahdentie 2–4.

Teksti ja kuvat Matti Murto

PK-35:n kulmissa oli hyvä juoni. Voittomaalin teki Joni Korhosen kulmasta Aapi Helvelahti.
Otto-Pekka Jurvanen (#11) ahdistaa Miro Salmista. Takana Markus Laihanen, oikealla Esa Terävä ja vasemmalla Mikko Mäkirinne.
Miro Salminen ja Brian Jeng
Eetu Sankkinen harhauttaa Esa Terävää, mutta maalivahti Toni Korkiakoski torjui kahden rankkarin lisäksi myös Sankkisen laukauksen.
Recent Posts