Ennakko: Palokärjet pistejahtiin Espoonlahteen

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantaina 11.7. klo 16.00 Palokärjillä on tilaisuus kasvattaa pistetiliään Kakkosessa vierailullaan Espoonlahden tekonurmi kakkosella. Isäntänä on Espoon Palloseura.

EPS on NJS:lle uusi tuttavuus, sillä joukkueet ovat aikuisten sarjoissa pelanneet eri lohkoissa. Tänä vuonna puoli vuosisataa täyttävä EPS nousi viime kaudeksi ensimmäistä kertaa Kakkoseen ja säilytti jännittävien vaiheiden jälkeen paikkansa. Ratkaisu EPS:n ja KäPa:n välillä tapahtui viimeisen ottelukierroksen lisäajalla, jolloin naapuriseura FC Espoo onnistui tasoittamaan pelin KäPaa vastaan 2–2:een. EPS oli hurjasta loppukiristä huolimatta hävinnyt kauden päätteeksi Ykköseen nousevalle Gnistanille maalilla ja KäPa:n voitto olisi merkinnyt EPS:n paluuta Kolmoseen. Viime sekunneilla naapurikentällä syntynyt koko sarjan viimeinen maali merkitsi KäPa:n jäämistä tasapisteisiin EPS:n kanssa ja espoolaiset säilyttivät paikkansa paremman maalieron turvin.

Nyt pelattujen neljän kierroksen jälkeen EPS on hiukan yllättäen lohkon kolmosena kahdeksalla pisteellään. Tasapeliin päättyivät avausottelu Kiffeniä vastaan (1–1) ja viimeksi EPS otti pisteen kotikentällään Viikingeiltä (2–2). Välillä he hankkivat voitot kotona Kultsulta (2–1) ja Lahdessa Reippaalta (0–1).

EPS on lähtenyt tähän kauteen pitkälti viimevuotisella miehistöllä. Uusia nimiä ovat Seinäjoelta Honka Akatemian kautta tullut Joonas Vesaaja ja Jarosta siirtynyt Toni Sjöstedt. Joukkuetta valmentaa Kalle Tallqvist, joka itsekin pelasi vielä viime kaudella. Joukkueen miehistöön kuuluu kolme Seferiä: Valdrin, joka on jo siirtynyt valmennusryhmään, Valmir ja Faton. Viimeksi mainittu teki Kolmosesessa nousukaudella 11 maalia ja viime kaudella yhdeksässä pelissä kaksi. Tallqvist ja Valdrin Seferi on listattu myös pelaajiksi. Kentällä viilettää myös kaksi Kabashia, Astrit ja Elbasan.

Jere Ahopelto avasi maalihanansa Kakkosessa viime kaudella vasta viimeisessä ottelussa Gnistania vastaan peräti hattutempulla. Nyt hän on ennättänyt osua neljässä ottelussa jo neljä kertaa ja on korkealla Kakkosen maalipörssissä. Hän on siis haaste palokärkipuolustukselle. Maalin mieheen ovat tehneet Joonas Vesaaja ja Mikko Inki.

NJS:n kolme pistettä oikeuttaa lohkossa sijalle kymmenen tasapisteissä Kultsun ja Reippaan kanssa. Espoossa tarkoitus on tietysti hankkia lisää pisteitä. PEPO:a vastaa peli sujui kuten pitikin, samoin varsinkin ensimmäinen neljännes Pihlajamäessä PK-35:ttä vastaan. Mutta samanlaisia takaiskuja kuin Pihlajamäessä (isännille aluksi kaksi erikoistilannemaalia ja Palokärjille kaksi menetettyä rankkaria) tuskin vastustajatkaan osaavat enää toivoa. Päävalmentaja Teemu Savukoski on pyrkinyt viilaamaan peliä jokaiseen otteluun, ja niin tapahtuu varmasti nytkin. Myös kokoonpanoon tulee oletettavasti muutoksia.

EPS toimii lähinnä Espoon rannikolla Matinkylässä ja ottelut kiinnostavat paikallisia. Yleisö löytää tapahtuman säässä kuin säässä.

Teksti ja kuva Matti Murto

NJS on tehnyt neljässä ottelussa neljä maalia. Espoonlahden tekonurmella on tarkoitus juhlia lisää osumia.
Recent Posts