EPS–NJS 1–0 Toivotut pisteet jäivät Espooseen

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

NJS joutui pistejahtiin lohkossa kolmantena ollutta Espoon Palloseuraa vastaan poikkeuksellisella kokoonpanolla. Poissa olivat pienten loukkaantumisten yms. vuoksi puolustuslinjasta Aapo Mäki, Pierre Nlate ja Jonathan Ndongala, kärjestä Reko Räsänen ja keskikentän pohjalta Markus Laihanen. Vastaavasti avauksessa oli uusia kasvoja ja päävalmentaja Teemu Savukosken laskujen mukaan seitsemän nuorta 2000-luvulla syntynyttä.

Espoonlahden tekonurmella taistelivat:

Maalissa: Otso Knuuttila.

Puolustus: Onni Soiniemi, Mikko Oinonen, Aleksi Kilpeläinen ja Kelechi Anyamela.

Keskikenttä: Tony Lehtimäki, Vico Salminen, Mohamed Sheikh (77.min Vili Tuittu) ja Joona Tukiainen (70. min Janar Georg).

Kärjessä: Miro Salminen ja Samuel Tammivuori (70. min Eetu Sankkinen).

Ensimmäinen puoliaika meni EPS:n hallitessa; joukkue on pelannut kauan yhdessä ja sen huomasi. Toiminta oli järjestelmällistä ja kurinalaista. Hyökkäykset käynnistyivät nopeasti ja puolustussuuntaan viiden puolustajan linja oli pallon menetyksen jälkeen valmis usein jo ennen kuin palokärkien hyökkäys oli ylittänyt keskilinjan. NJS menetti tilaisuuksia käynnistää tähän mennessä parhaita tuloksia tuottaneita nopeita hyökkäyksiä lukuisten harhasyöttöjen takia, eikä Savukoski ollut tyytyväinen pallottomien pelaajien liikkumiseen, joka ei avannut tilaa nopeisiin avauksiin. Hitaat hyökkäykset kilpistyivät espoolaisten puolustusmuuriin.

Isäntien Astrit Kabashi säikäytti jo 4. minutilla laukomalla pallon ylärimaan ja 10. minuutilla Toni Sjöstedt syötti itsensä helppoon läpiajoon Soiniemen ja Oinosen välistä, mutta Knuuttila torjui. NJS:n ensimmäinen tilaisuus oli 12. minuutilla, jolloin avaukseen nostettu ja palokärkien valopilkkuihin kuulunut Vico Salminen pääsi nokikkain isäntien maalivahti Otto Brusiinin kanssa, mutta viimeistely ontui. Miro Salmisen maanuoliainen kuudentoista alueen kulmalta meni suoraan Brusiinille ja kaksi minuuttia tämän jälkeen EPS:n maalihai Jere Ahopelto puski kovaa kohti NJS:n maalia, mutta pallo muutti suuntaa kulmapotkuksi. Sama mies tuli puolustuksen läpi 24. minuutilla, mutta laukaus meni takatolpan ohi. Puolen tunnin kohdalla Valmir Seferi kaatoi kortin arvoisesti Vico Salmisen. Tony Lehtimäki laukoi 24 metristä muurin yli kohti alanurkkaa, mutta Brusiin heittäytyi ja liimasi vedon.Toisessa päässä kenttää 34. minuutilla Otso Knuuttila torjui taka-alanurkasta Oliver Petterssonin 14 metristä laukoman tulisen vedon. Knuuttila oli uudelleen pääosassa 43. minuutilla ja torjui jo toisen kerran läpiajoon karanneen Toni Sjöstetin 10 metristä lähes kohti tulleen vedon.

EPS:n johto- ja lopulta myös voittomaali syntyi aivan puoliajan lopussa. Valmir Seferi avasi laitaan Elbasan Kabashille, joka kuljetti NJS:n puolustuksen ahdistellessa päätyrajalle asti ja sai syötettyä maalivahdin alueen kulmalle juosseelle Seferille, joka ennätti nostaa pallon Knuuttilan sormenpäiden kautta ylärimaa hipoen takanurkkaan juuri ennen kuin Aleksi Kilpeläinen sai jalkansa eteen. Ensimmäinen puoliaika päättyi isäntien 1–0 johdossa, joka vastaa tapahtumien kulkua. Heillä oli pelin hallinnasta kertovat neljä kulmapotkua, NJS:llä ei yhtään.

Toiselle puoliajalle EPS lähti puolustamaan johtoaan. He rikkoivat ja siinä sivussa kertyi myös varoituksia, mutta rikkonaiseksi meni tästä syystä myös palokärkien peli. Hallinta kuitenkin kääntyi normijärveläisille. NJS sai monta vapaapotkua ja kulmatkin kääntyivät vieraille 5–1, mutta tulosta ei syntynyt. Miro Salminen laukoi 4. min pienestä kulmasta kohti etukulmaa, mutta Brusiin torjui kulmaksi. Vähän myöhemmin Tony Lehtimäki pääsi syötön katkaistuaan Sheikhin kautta pelattuaan laukomaan, mutta teho puuttui. Reilun vartin jälkeen isäntien Toni Sjöstedt eteni vasemmalla päätyyn ja keskitti Jere Ahopellolle, mutta nyt Aleksi Kilpeläinen sai jalkansa eteen.

Myöhemmin Kilpeläinen nosti pallon kaukaa EPS:n puolustuslinjan yli, Tony Lehtimäki otti haltuun ja laukoi, mutta Brusiin venyi torjuntaan. Palokärjistä eniten huolta EPS:n puolustukselle tuottanut Lehtimäki onnistui varsinaisen peliajan umpeutuessa syöttämään Eetu Sankkisen laukaisupaikkaan, mutta tämän yritys jäi nostoksi maalivahdin syliin.

NJS:n loppukiri tuotti kulmapotkuja, vapaapotkuja ja rajaheittoja, mutta harmittavan usein ja varsinkin toisella puoliajalla erikoistilanteet kääntyivät EPS:n nopeiksi vastahyökkäyksiksi. Pääpelivoima oli EPS:n maalin edustalla isännillä, joten NJS:n harrastamat korkeat keskitykset eivät tuottaneet mitään.

Seuraava vastustaja saadaan naapurista, kun Klaukkalaan tulee lauantaina 18.7. klo 17.00 vierailulle PKKU, joka on taulukossa juuri NJS:n edellä pisteen etumatkan turvin neljällä pisteellään.

Tappio EPS:lle piti lohkon häntäpään järjestyksen ennallaan, mutta edessä on mielenkiintoiset ajat: tiistaina jumbona oleva FC Viikingit kohtaa Kiffenin. Jos Viikingit voittaa, se nousee NJS:n ohi ja putoamisviivan alle jää NJS:n seuraksi FC Kultsu.

Viikingit ja Kultsu ottavat yhteen pari tuntia ennen NJS:n ja PKKU:n peliä, joten jännitettävää ensi lauantaille riittää.

NJS:n jo kohtaamista joukkueista PK-35 matkusti Mikkeliin ja voitti MiPK:n 0–4.

Teksti ja kuvat Matti Murto

NJS:n kulmapotkusta laukoo Mikko Oinonen, mutta päin Oliver Petterssonia. Pelaajat vasemmalta Mohamed Sheikh, Aleksi Kilpeläinen, Joonas Vesaaja, Valdrin Azemi, Mikko Oinonen (takana) Oliver Pettersson ja maalivahti Otto Brusiin.
Loppukiritilanne EPS:n kuudentoista rajalla. Vasemmalta Mohamed Sheikh, Albasan Kabashi, Joonas Vesaaja, Tony Lehtimäki, Oliver Pettersson ja Arttu Ahon jalka.
Vico Salminen esiintyi nyt ensimmäisen kerran avauksessa ja pelasi täydet minuutit. Vastassa on Felix Antikainen.
Avaukseen armeijasta ja alkukauden pelikielloista palannut Joona Tukiainen Astrit ja Albasan Kabashin pihdeissä.
Recent Posts