Ennakko: NJS – PKKU Lauantaina 18.7 klo 17.00 Klaukkalan nurmi

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantain kohokohta on NJS:n ja Pallokerho Keski-Uusimaan ensimmäinen taistelu Palokärkien kotinurmella Klaukkalassa. Joukkueet kohtaavat erikoisen sarjajärjestelmän ansiosta kauden mittaan kolme kertaa, ja nyt kotijoukkue janoaa lisää pisteitä ja parempaa sijoitusta.

Joukkueiden edellinen kolmen kohtaamisen kausi oli 2015, jolloin molemmat putosivat Kolmoseen. Silloin PKKU voitti kaksi kertaa Klaukkalassa (1–3 ja 2–4) , NJS:n vierasottelu päättyi tasan 1–1. Silloisten joukkueiden pelaajista PKKU:lla on edelleen mukana kolme ja NJS:llä kaksi, joista toinen on toipilaana.

Seuraavan kerran joukkueet pelasivat Kakkosessa vuonna 2018. PKKU voitti Klaukkalassa 0–2 ja NJS Kalevan Urheilupuistossa 0–1, jolloin Lassi Vainikaisen ikimuistoinen maali takasi NJS:lle sarjapaikan seuraavalle kaudelle ja PKKU joutui hakemaan vauhtia Kolmosesta, josta nousi ylivoimaisella lohkovoitolla pikavauhtia takaisin: 18 voittoa, 4 tasapeliä eikä yhtään tappiota. Maaliero julma 99 – 15.

Joukkueen jättivät 25 maalia tehnyt brassi Jean Carlo Da Silva ja Miro Schwalenstöcker. Runko pysyi kuitenkin koossa, sillä tällä kaudella 20 kentällä esiintyneestä pelaajasta kymmenen kantoi vastuuta myös noususta. Näihin kuuluvat tälläkin kaudella kolme kertaa osunut Willem Haapiainen (#15) ja Honkaa vastaan osunut Akseli Haapalainen. Sebastian Kamara nousi joukkueeseen junnuista ja on osunut jo kahdesti. Maalin suulle siirtyi HJK:sta Robin Källman.

PKKU:n maaliero on 8–14 ja NJS:n 4–10. PKKU:n puolustus on päästänyt eniten maaleja koko lohkossa, mutta hyökkäys tehnyt kolmanneksi eniten. Tehtyjen maalien määrässä NJS:n taakse jää vain Viikingit. Puolustus on toiminut hiukan paremmin, joten joukkueilla on selkeät ongelmat mutta eri päädyissä.

Lauantain jälkeen kaudesta on pelattu runsas kolmannes ja asetelmat alkavat selkiintyä. Huomisen kuudennella kierroksella kaikilla joukkueilla on tilaisuus mullistaa sekä kärjen että häntäpään järjestys, joka sen jälkeen todennäköisesti alkaa vakiintua.

NJS ja PKKU ovat molemmat peränpitäjien joukossa, PKKU yhdeksäntenä neljällä pisteellään ja NJS pisteen päässä kymmenes maalieron turvin putoamisviivan yläpuolella. Viivan alla olevat Kultsu (3p.) ja Viikingit (1p.) kohtaavat myös huomenna Vuosaaressa, joten neljän häntäpään joukkueen keskinäinen järjestys saattaa lauantai-iltana näyttää aivan erilaiselta kuin nyt.

PKKU:n taival käsittää tähän mennessä 2–1 kotivoiton Reippaasta ja neljäs piste tuli tasapelistä Kiffeniä vastaan, sekin kotikentällä. Tappiot ovat tulleet Mikkelissä (0–3) Joutsenossa (Kultsu voitti 4–3) ja kotona Honka Akatemiaa vastaan 2–5. Kultsua vastaan taukotilanne oli 2–1, kaikissa muissa peleissä tauolle on menty 0–0 lukemissa.

NJS otti pisteensä mallikkaasti kotona PEPO:a vastaan, Honka, Mikkeli, PK-35 ja EPS eivät luovuttaneet pistettäkään.

NJS pelasi viimeksi EPS:ää vastaan aikalailla muuttuneella kokoonpanolla. Yksi mielenkiinnon kohde huomenna on, millaisella avauskokoonpanolla isännät kentälle tulevat.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Tilanteessa Joona Tukiainen, Irfan Sadik, heidän takanaan Robbie Azodo ja Kelechi Anyamele. Taustalla vasemmalla Tommi Lampinen ja oikealla Hedi Khayat.
Recent Posts