NJS:n ja PKKU:n kuuden pisteen ottelu päättyi tasapeliin

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Sarjataulukossa juuri putoamisviivan yläpuolella oleva NJS sai vieraakseen yhden pisteen turvin edelleen sijoittuneen Pallokerho Keski-Uusimaan. Molemmille voitto olisi ollut äärimmäisen tärkeä, sillä niskaan puhaltavat FC Viikingit ja FC Kultsu, jotka ottivat samaan aikaan yhteen Heteniityn kentällä. Viikingit voitti ja järjestys säilyi ennallaan, mutta viisi viimeistä alakerran joukkuetta mahtuvat nyt kolmen pisteen sisälle ja NJS pysyi yhden maalin verran paremmalla maalierollaan putoamisviivan yläpuolella. Pisteen pelasti Palokärjille Otso Knuuttila.

Avauskoonpano:

Maalissa:: Otso Knuuttila

Puolustuslinja: Kelechi Anyamele, Onni Soiniemi, Aapo Mäki ja Aziz Bhar.

Keskikenttä: Joona Tukiainen, Vico Salminen, Mohammed Sheikh ja Tony Lehtimäki

Kärjessä: Miro Salminen ja Eetu Sankkinen.

Kokoonpanoon pääsi palaamaan Aapo Mäki toppariksi, kärjessä aloitti nyt Miro Salmisen parina Eetu Sankkinen ja puolustuksessa Aziz Bhar. Molemmat kärjet tulivat tulivat vaihtoon 66. minuutilla ja voittomaalia pääsivät yrittämään Samuel Tammivuori ja Janar Georg. Nämä olivat ainoat vaihdot.

Poissa kokoonpanosta erilaisten kolhujen ja asevelvollisuuden takia olivat Pierre Nlate, Reko Räsänen, Mikko Oinonen, Jonathan Ndongala, Markus Laihanen, Aleksi Kilpeläinen ja Niko Aittasalmi.

Pelin kulku noudatteli joukkueiden viideltä ensimmäiseltä kierrokselta tilastoista luettavaa tyyliä, se oli hyökkäävän ja puolustavan joukkueen yhteenotto. Vieraat olivat tehneet lohkon joukkueista kolmanneksi eniten maaleja, mutta päästäneet eniten. He hyökkäsivät ja NJS puolusti, joten pallon ollessa NJS:n kenttäpuoliskolla paine PKKU:n puolustusta vastaan pysyi vähäisenä. NJS:n puolustus näytti tilastoissa paremmalta, mutta maalinteko on lohkon toiseksi heikointa. Kentällä tämä näkyi niin, että isäntien puolustus sai tehdä töitä täyden päivän, eikä vieraiden puolustus näyttänyt palokärkihyökkääjien edessä mitenkään vuotavalta. Kaikkiaan NJS onnistui hätyyttämään PKKU:n maalivahti Robin Källmania vaarallisesti vain pari kertaa, toisessa päässä NJS:n sankariksi noussut Otso Knuuttila oli selvästi enemmän työllistetty. Ottelun tärkeys näkyi isäntien otteissa varsinkin hyökätessä, jossa tilanteet päättyivät usein pallon menetykseen tai harhasyöttöön jo keskikentällä. Peli sujui odotettuun tappaan vain ensimmäiset 15 minuuttia. Puolustus onnistui peittämään tusinan verran vaarallisia tilanteita ja Knuuttila hoiti loput.

Ensimmäisen puoliajan alku oli tasainen ja NJS sai tilanteen, kun Miro Salminen laukoi 12. minuutilla kohti maalia, mutta Källman torjui kulmaksi. PKKU:n ryhmitys oli 4-3-3 ja maalitykki Willem Haapiaisella oli target-pelaajan rooli, mutta NJS:n puolustus oli hänen suhteensa tarkkana. Knuuttila joutui kerran tulemaan 30 metriin vastaan ja potkaisemaan pallon katsomoon, kun Haapiainen oli pääsemässä läpi. Ote luisui vähitellen vieraille ja juomatauon jälkeen he hallitsivat peliä. NJS:n toinen tilanne tuli 39. minuutillaTony Lehtimäen 23 metristä muurin ohi laukomasta vapaapotkusta, jonka Källman torjui rutiinilla.

Heti toisen puoliajan alussa Knuuttila torjui rajaheittoa seuranneen läpiajon. NJS pääsi tilanteeseen 54. minuutilla, mutta Lehtimäki laukoi sivuverkkoon.

NJS meni kuitenkin johtoon 63. minuutilla. Vico Salminen katkaisi PKKU puolustuksen avauksen, syötti Tony Lehtimäelle ja oli rinnakkain veljensä kanssa menossa hakemaan syöttöä puolustajien välistä, kun Topi Forss kaatoi hänet kaksi metriä kuudentoista rajan ulkopuolella. Lehtimäki antoi takatolpalle hyvän vapaapotkun jonka Eetu Sankkinen syöksyi kaikkien takaa puskemaan maaliin. Sankkisen kauden ensimmäinen komea osuma.

Eetu Sankkinen teki kauden avausmaalin ja siirsi NJS:n 1–0 johtoon. Vastassa (vas) Tuomas Kovanen ja (oik) Arvi Singa-Dembo.
Vico Salminen kulmatilanteessa seitsemän vastustajan keskellä.

NJS:n peli piristyi hiukan, kärjet tulivat vaihtoon, mutta jatkossa vain Janar Georg pääsi laukomaan kuudentoista rajalta kohti maalivahtia ja tilanne palautui vähitellen aiempiin uomiinsa: ensimmäisen vartin syöttöpeli taantui roiskimiseksi.

PKKU tuli tasoihin 75. minuutilla. Akseli Haapalainen oli maalin edessä merkkaamatta ja laukoi päätyrajalta saamansa keskityksen hieman maalivahdin alueen ulkopuolelta päin Knuuttilaa, josta pallo pomppasi kierteisenä tolpan juuresta maaliin.

PKKU:n tasoituksen laukonut Akseli Haapalainen pelasi jo kuudennen Kakkosen ottelun NJS:ää vastaan. Nyt syntyi ensimmäinen maali.

Vieraat saivat maalista lisää energiaa ja seurauksena Knuuttila töitä ja lopulta hän pelasti joukkueelleen pisteen. Vastakkaisessa päädyssä Källman otti 90+3. minuutilla suoraan syliin kulmapotkusta pusketun pallon ja avasi yli puolen kentän Arttu Kainulaiselle, jolla oli vastassa Aziz Bhar. Kainulainen sai pallon haltuunsa ja Bhar rikkoi rangaistusalueella. Rankkarin laukoi Willem Haapiainen, ja Knuuttila torjui sen jalalla sivurajan yli. Pari minuuttia myöhemmin Kainulainen oli menossa uudelleen läpi, mutta Knuuttila torjui taas ja pisteet menivät jakoon lukemin 1–1 (0–0).

Otso Knuuttila pelasti torjunnoillaan Palokärjille pisteen.

Palokärjet saavat nyt pari viikkoa sukia sulkiaan, sillä seuraava ottelu on lauantaina 1.8. klo 17.00. Silloin Klaukkalaan saapuu tuttu JäPS.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Recent Posts