Ennakko: NJS kohtaa Järvenpään Palloseuran

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Lauantaina 1.8 klo: 17.00 Klaukkalan nurmella kohtaavat tällä kaudella ensimmäisen kerran NJS ja JäPS. Peli on molemmille erittäin tärkeä.

Järvenpääläiset ovat ilmoittaneet tavoittelevansa nousua Ykköseen kymmenennen Kakkosessa pelatun kauden päätteeksi. Alku olikin lupaava, JäPS johti A-lohkoa puhtaalla pelillä, mutta sitten kone alkoi yskiä. Naapuriin vieraaksi saapunut PEPO nousi kohuottelussa vajaalla miehistöllä 1–1 tasapeliin ja Pihlajamäessä PK-35 kuritti JäPS:iä 5–0 ja nousi maalierolla Järvenpään ohi lohkon ykköseksi.

NJS voitti PEPO:n kotonaan 3–0 ja hävisi vieraissa PK-35:lle 0–4.

PEPO-pelin otteista JäPS keräsi runsaasti negatiivista huomiota ja kuusi varoitusta. PEPO:n molemmat kärjet joutuivat katsomoon seuraavien pelien ajaksi Lum Rexhepin telottua Eetu Suoraniemen parantelemaan akillesjännettään muutaman pelin ajaksi ja Alaeddin Alaeddinen provosoitua Paul Obille ulosajon, kolme pelikieltoa, johtivat lopulta siirtoon ulkomaille.

Osku Partosen miehistö on kerännyt 16 keltaista korttia ja tili näyttää kertyvän melko ennustettavasti vastustajan mukaan: Kultsua, Viikinkejä ja PK-35:ttä vastaan yksi, Reipasta vastaan kolme, Honka Akatemiaa vastaan neljä ja PEPO:a vastaan kuusi. Peli ailahtelee myös tuloksellisesti: avauksen Kultsua vastaan JäPS vei 5–0 ja Honka Akatemia kärsi 4–0 tappion. PEPO:a vastaan esitys oli heikko ja PK-35 voitti helposti 5–0 (3–0). Nyt joukkueet ovat pitäneet sarjassa kahden viikon tauon, jonka mittaan JäPS on varmasti pyrkinyt saamaan junan takaisin raiteilleen ja NJS parhaan kokoonpanon takaisin kentälle.

JäPS pelaa pitkälti samalla rungolla kuin vuosi sitten, jolloin sijoitus runkosarjassa oli neljäs. Sillä pääsi syksyn karsintasarjaan, mutta MP oli jo varmistanut nousun.

JäPS:n viime vuoden puolustus päästi 42 maalia. Tätä enemmän maaleja tehtiin vain pudonneiden joukkueiden (VJS ja Sudet) verkkoihin. Toisaalta maaleja syntyi kovaan tahtiin, 48 ja 12 niistä teki Kron Rexhepi, joka tällä kaudella on osunut kolme kerta samoin kuin täksi kaudeksi joukkueen hyökkäystä vahvistamaan KTP:stä tullut Miro Schwalenstöcker. Puolustukseen toppariksi Kron Rexhepi houkutteli vuoden pelitauon jälkeen veljensä Lum Rexhepin, jolla on taustaa KuPS:n ja HJK:n liigajoukkueista. Vahvistusten panos näkyy siten, että maaleja on tehnyt enemmän vain PK-35, ja puolustus on parantanut otteitaan lohkon keskikastiin Parempia lukemia on viidellä joukkueella.

NJS ja JäPS pelasivat myös kausilla 2018 ja 2019 samassa lohkossa. Toissakesänä NJS voitti Järvenpäässä 1–2 ja syyskierros Klaukkalassa päättyi 2–2. Viime vuonna Palokärkien kotiottelu päättyi tasan 1–1, mutta syyskierroksella vieraissa JäPS kuritti peräti 5–0. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat lauantain jälkeen vielä kaksi kertaa.

Kolmen viime pelin saldot:

JäPS: 4–0 voitto (Honka Ak.), 1–1 tasapeli (PEPO) ja 0–5 tappio (PK-35)

NJS: 0-4 tappio (PK-35), 0–1 tappio (EPS) ja 1–1 tasapeli (PKKU)

JäPS näyttää varsin kovalta, mutta ailahtelevalta joukkueelta, jonka tämän hetken vire on arvoitus. Vieraat pyrkivät tietysti kääntämään pelillisesti laskevan trendinsä. NJS:n pelihistoria JäPS:iä vastaan (1 – 2 – 1) on yhtä notkahdusta lukuun ottamatta hyvä. Trendi näyttäisi olevan parempaan suuntaan ja samoja joukkueita (PEPO, PK-35) vastaan NJS on tehnyt samoilla kentillä parempaa tulosta. Maalien tekeminen ei ole ollut NJS:n vahvuus, mutta lauantai näyttää, onko kehitystä kahden väliviikon aikana tapahtunut. Valmennuksella erittäin isona haasteena on pari asevelvollisuusestettä, mutta erityisesti useat loukkaantumiset/vaivat. Näitä paikkaavat ja ensimmäistä kertaa palokärkipaidan lauantaina pukevat Faraz Ahadi (mm. 17 Ykkösen ottelua KTP:ssa, 76 Kakkosen ottelua KäPa, BK-46) ja Ahmed Alaeddine (FC Kiffen, mm 14 Kakkosen ottelua). Kentällä nähtäneen tätä kautta myös Alaeddinen veljesten kohtaaminen. Lauantaina kokoonpanossa mukana myös aiempina vuosina pitkään NJS edustusjoukkueessa pelannut Joni Murtomaa, joka on tällä kaudella pelannut Kolmosta NJS/2:n riveissä.

Teksti Matti Murto ja Tommi Paananen

JäPS hyökkäyksen johtohahmo, vahva Kron Rexhepi oli Otso Knuuttilan maalin edustalla vaarallinen. Pelaajat vasemmalta Aziz Bhar, Valtteri Karlsson, Otso Knuuttila, Rexhepi ja joukkueen kapteenina jatkava Roope Autio (#16). (kuva Matti Murto)

Recent Posts