Niukka tappio VIFK:ta vastaan

 In Etusivu, N1, N1 Raportit, NJS

NJS – VIFK 22.8.

Naiset kohtasivat tiukan haasteen, kun Vaasasta tuleva VIFK voitti pelin niukasti 0 – 1. 

Pelin alku oli tasainen. Kumpikaan joukkue ei hallinnut peliä selvästi, aikakaan pelin alussa, jolloin pelin painopiste siirtyi kokoajan päädystä päätyyn. Kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla kummallakin joukkueella oli maalintekopaikkoja, vaikka flipperimäisellä pelaamisella kumpikin joukkue teki omasta pelaamisesta hankalaa.

Molemmilla joukkueilla oli peliin lähdettäessä selvästi omanlaiset taktiikkansa: Palokärjet pyrkivät nopeiden seinäsyöttöjen ja linjan taakse tulevien pallojen avulla haastamaan vaasalaisten puolustuslinjaa. VIFK:lla taas taktiikkana oli selvästi viedä pallo mahdollisimman nopeasti kohti palokärkien maalia pitkillä avauksilla, joihin vaasalaisten kolme nopeaa hyökkääjää nostivat prässäämään agressiivisesti. Palokärkien puolustuslinja Hertta Lammio, Paula Kantelinen, Salla Hyvönen ja joukkueen pelaajavalmentaja Kaisa Ranki joutuivatkin koetukselle koko 90 minuutin ajan. 

Vaikka palokärkien pelissä oli ensimmäisellä puoliajalla havaittavissa takkuilua, toisella puoliajalla naiset paransivat omaa peliään, ja hallitsivat toistapuoliaikaa pitäen pallon omilla. Ikävä takaistu kuitenkin saatiin minuutilla 81, kun VIFK:oon pelaaja Katariina Ketonen puski pallon maaliin, joukkueen ainoasta kulmasta, njs-maalivahdin Annika Kulhan taakse. Näin tilanne oli 0 – 1. 

Vaikka naiset yrittivät vielä taistella viime minuuteille asti, että pisteet jäisivät Klaukkalaan, vaasalaiset olivat tällä kertaa yhden maalin parempia kuin palokärjet. Naisilla oli pelin aikana mahdollisuuksia tehdä maaleja jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta pallot eivät pomppineet aivan maaliverkkoon asti. Erityismaininnan VIFK:n joukkueesta ansaitsee joukkueen maalivahti Fanny Söderström, joka piti oman joukkueen maalin puhtaana pelin loppuun asti. 

Naiset saavat seuraavana sunnuntaina Klaukkalaan vieraakseen Turun Weikot, joka on tasapisteissä palokärkinaisten kanssa. Sunnuntaihin siis!

NJS avaus

 • 1 Kulha Annika
 • 3 Leskelä Ella
 • 4 Siponen Tuuli
 • 6 Kantelinen Paula
 • 20 Ranki Kaisa
 • 21 Niva Nanna
 • 22 Puhakka Peppi
 • 24 Hyvönen Salla
 • 31 Pietikäinen Fanni
 • 55 Tuominen Erika
 • 82 Lammio Hertta

Vaihdossa

 • 5 Hiltunen Nette-Nina
 • 14 Pinja Eklund
 • 17 Pisilä Peppi
 • 19 Lahtinen Helmi
 • 33 Helanne Anette
 • 40 Hellgren Heidi

VIFK avaus

 • 1 Söderström Fanny
 • 5 Peltonen Frida
 • 9 Portaankorva Ruusa
 • 11 Forss Fanni
 • 15 Antus Ida
 • 16 Louhiranta Karoliina
 • 18 Backlund Caroliina
 • 19 Ketonen Katariina
 • Kankaanpää Linda
 • 23 Hjerpe Linnea
 • 24 Pettissalo Emma

Vaihdossa

 • 3 Rannikko Heidi
 • 7 Sundström Minea
 • 14 Harju Erika
 • 20 Kunnaspuro Emma
 • 93 Muurimäki Karoliina
Recent Posts