NJS yllätti lohkoykkösen

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Kakkosen A-lohkoa hallitseva nimekäs PK-35 oli selvä ennakkosuosikki, mutta pisteet jäivät NJS:lle 2 – 1 (1 – 0) kotivoitolla.

Joukkueet kuuluvat samaan alalohkoon ja sunnuntaina pelattiin kauden kolmas ja viimeinen keskinäinen yhteenotto. Kaksi ensimmäistä voitti PK-35 kotikentällään, jälkimmäisen harmittavan niukasti vasta Jonathan Muzingan lisäaikamaalilla. Muzinga osui lisäajalla myös Klaukkalassa, mutta NJS oli jo 2 – 0 johdossa, joten osuma jäi pelkäksi kavennukseksi.

NJS:n kokoonpano oli elänyt hiukan tavallista enemmän. Topparina nähtiin pitkästä aikaa Aapo Mäki ja vaihdosta kentälle tuli myös koko alkukauden toipilaana ollut Niko Aittasalmi. JäPS:sta siirtynyt Jere Härkänen pelasi kotiyleisölle ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa. Oikealla laidalla puolustavalla Ahmed Alaeddinellä ja keskikentän Toivo Xiongilla on lainasopimukset kauden loppuun.

Kokoonpano oli:

Maalissa Otso Knuuttila

Puolustuslinja: Kelechi Anyamele, Aapo Mäki, Jere Härkänen, Ahmed Alaeddine.

Keskikenttä: Samuel Tammivuori (66.min Joona Tukiainen), Vico Salminen (88. min Toivo Xiong), Markus Laihanen (74. min Mohamed Sheikh), Tony Lehtimäki.

Hyökkäys: Miro Salminen ja Janar Georg (74. min Niko Aittasalmi)

NJS pelaa hyvin ennalta kovempia joukkueita vastaan ja niin nytkin. Jokainen halusi pelata joukkueelle, kukaan ei säästellyt ja se palkittiin. Lisäksi peli on kehittynyt ja päävalmentaja Teemu Savukosken mukaan näillä eväillä jokainen lohkon joukkue on voitettavissa. Tämä peli vahvisti tuota olletusta.

Ensimmäisen puoliajan alussa NJS sai ensimmäisen laukauksen kohti PK-35:n maalia vasta 12 minuutin kuluttua ja PK-35 hiukan vaarallisemman tilanteen pari minuuttia myöhemmin. Vieraat hyökkäsivät muutaman kerran oikealta mutta Yassin Adamin vaarallisiin keksityksiin ei löytynyt viimeistelijää. Runsaan 22 minuutin kohdalla Adamilla oli avoin paikka, mutta Otso Knuuttila otti kiinni viimeistely-yrityksen ja avasi Vico Salmiselle. Hänen jatkonsa kimposi PK-35:n puolustaja Ronias Yacoobin kautta Miro Salmiselle, joka jatkoi Samuel Tammivuorelle, sai sen heti takaisin vapaaseen tilaan ja siirsi pallon viidestä metristä ohi maalivahti Toni Korkeakosken. NJS siirtyi johtoon samalla tavalla kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Maali oli Miron kauden kuudes. Maaleja on syntynyt jo neljännessä peräkkäisissä peleissä.

Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama jokseenkin vaaraton tilanne, jonka maalivahdit hoitivat rutiinilla. 37. minuutilla Ronias Yacoob lanasi Vico Salmisen varoituksen arvoisesti kenttään. Hänellä oli alla kymmenen minuuttia aikaisemmin hankittu varoitus Miro Salmisen telomisesta ja mies joutui suihkuun. PK-35 pelasi vajaalla loppuajan, mutta pelaajat ottivat lisää vastuuta ja NJS pääsi vain ajoittain pitempiin hallintajaksoihin.

Sellaisia oli toisen puoliajan alkupuolella, ja tulosta syntyi 70. minuutilla. Lyhyen kulman jälkitilanteesta pallo pomppi Markus Laihaselle, jonka laukaus kimposi Janar Georgen ulottuville. Hän ei epäröinyt vaan latasi kuudentoista rajalta pallon alakulmaan. Isäntien tilanne näytti hyvältä; vastustaja vajaalla ja itsellä kahden maalin johtoasema. Mutta jo neljä minuuttia myöhemmin saatiin varoitus kun vaihdosta tullut Jonathan Muzinga pääsi läpi. Hän laukoi kuitenkin vapaasta paikasta 12 metristä Knuuttilan syliin. Knuuttila torjui myös Joni Korhosen kuudentoista alueen kaarelta laukoman vapaapotkun.

PK-35 haki kavennusta ja onnistui lisäajalla. Pitkä epäsuora vapaapotku NJS:n paitsioon päättyneen hyökkäyksen jälkeen päätyi Jonathan Muzingalle, joka karsiti puolustuksen ympäriltään ja laukoi takatolpan kautta pallon Knuuttilan selän taakse. Muuten kauden parastaan esittäneet Palokärjet saivat tahran siipeen, lisäajan maalit ovat ilman muuta noloja vajaalla pelaavaa joukkuetta vastaan. Varsinkin kun kerta ei ollut ensimmäinen.

Ottelun tulos ei muuttanut lohkon järjestystä. PK-35 johtaa edelleen, mutta ero kaventui kolmeen pisteeseen. Takana niskaan hengittää tasapistein neljä joukkuetta: JäPS, Kiffen, Honka ja MiPK, joiden järjestyksen määrää maaliero. Seuraavan ryhmän muodostavat EPS (16 pistettä), PEPO (15 p), NJS (13 p) ja Reipas (10 p).

Pahimmassa kurimuksessa ovat Kultsu (6 p), PKKU (5 p) ja Viikingit (5 p)

Seuraavaksi NJS käy toistamiseen Järvenpään Palloseuran kimppuun Järvenpään Nurmella. Peli on lauantaina 12.9. klo 15.00.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Vasemmalta Yassin Adam, avausmaalin syöttänyt Samuel Tammivuori, Ronias Yacoob ja NJS:n voittomaalin tehnyt Janar Georg.
Vasemmalla #52 Jonathan Muzinga, keskellä Ahmed Alaeddine, oikealla PK_35:n puolustaja Aapi Helvelahti.
Otso Knuuttilalla oli tavallista vähemmän töitä. Tässä hän torjuu Joni Korhosen ikävän vapaapotkun.
Vico Salminen raatoi menestyksekkäästi keskikentällä ja kehittyy peli peliltä.

Rainer Lönnbäckan kuvia ottelusta: https://rlonn.kuvat.fi/kuvat/2020/Jalkapallo/Kakkonen/NJS+-+PK-35+++2-1/

Recent Posts