Ennakko: JäPS – NJS lauantai 12.9. klo 15

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Kahden viikon tasaustauon jälkeen kausi jatkuu NJS:n osalta Järvenpään nurmella. Vastassa on kauden 11. kierroksella JäPS, jonka NJS yllätti elokuun alussa kotonaan 2–1 ( 1–0).

Kotijoukkue JäPS on tälläkin kertaa ennakkosuosikki eikä vähiten siksi, että siellä varmasti halutaan maksaa naapurille kalavelat. JäPS on sitäpaitsi vahva kotijoukkue, viidestä pelistään kotikentällä se on voittanut kolme ja pelannut kerran tasan. Toistaiseksi ainoan kotitappion on aiheuttanut sarjaa johtava PK-35.

Isäntien kausi alkoi komeasti, sillä se johti lohkoa pitkään aloitettuaan kauden neljän ottelun voittoputkella. Tämä sopi mainiosti joukkueen tavoitteeseen nousta sarjaporras ylemmäs, ja tavoite on edelleen voimassa vaikka lohkon johtopaikan otti haltuunsa PK-35. Hiukan huonompi jakso JäPS:n kannalta alkoi ylivoimalla PEPO vastaan pelatusta tasapelistä kotikentällä, jota seurasivat tappiot PK-35:lle ja NJS:lle. Nyt suunta näyttää olevan taas hiukan parempaan: JäPS on voittanut putoamista vastaan taistelevan PKKU:n kahdesti ja PK-35 voitti Järvenpäässä vain maalilla.

JäPS kuuluu samaan neljän joukkueen aluelohkoon kuin NJS, muut kaksi ovat PK-35 ja PKKU. Tämä on NJS:n ja JäPS:n toinen kohtaaminen. Kolmas yhteenotto on vasta 24.10. Klaukkalassa.

Sarjataulukossa JäPS on tasapistein (19 p.) Kiffenin ja Honka Akatemian kanssa kolmantena, mutta ottelun enemmän pelannut MiPK nousi voitollaan Kultsusta kolmen pisteen päähän kakkoseksi. NJS:n sijoitus on ollut noususuunnassa ja joukkue on nyt kahdeksas. Pisteitä on koossa 13 ja tehtyjen maalien määrässäkin tilastot ovat parempaan päin. NJS:n maalipörssiä johtaa Miro Salminen kuudella osumallaan. Tony Lehtimäki on onnistunut kolme kertaa. JäPS:n maalipörssin ykkönen on Miro Schwalenstöcker (5 maalia). Vaarallisia ovat myös kolme kertaa osuneet Kron Rexhepi, kapteeni Roope Autio ja Olli Valto.

Järvenpäässä on varmaankin noteerattu kahdessa edellisessä NJS:n voittopelissä esiintyneen toppari Jere Härkäsen siirtyminen JäPSsta NJS:n riveihin. Niinikään topparina pelanneen kokeneen, mutta harmittavasti yli kaksi kuukautta loukkaantuneena olleen Pierre Nlaten sopimus on tällä viikolla purettu seuran ja pelaajan yhteisymmärryksessä.

Joukkueissa pelaa useampi veljespareja: Miro Salmisen veli Vico Salminen on ollut energinen ja näkyvä NJS:n keskikentällä. Alaeddinen veljeksistä Alaeddin pelaa JäPS:n ja Ahmed NJS:n miehistössä. Kron Rexhepin vanhempi veli Lum ei ole ollut isäntien listoilla viidennen kierroksen jälkeen.

JäPS pelaa varsin fyysisesti ja jotain kertoo sekin, että keltaisten korttien tilastoa johtaa maalitykki Miro Schwalenstöcker ja varoitustilastossa kärkipäässä on myös kolmen maalin Roope Autio. NJS:n puolustus joutuu varautumaan ilmeisen fyysisiin tilanteisiin myös maalin edustalla ja erityisesti erikoistilanteissa.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Miro Salminen viimeistelee NJS:lle 2–0 johtomaalin kauden ensimmäisessä yhteenotossa.
Tony Lehtimäki vei NJS:n 1–0 johtoon Klaukkalassa 1.8. Alaeddin Aleddiene oli Lehtimäen päävastusja oikean laidan kaistoilla.
Recent Posts