JäPS–NJS 3–2 (1–1) Piste(et) karkasivat

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

NJS vieraili lauantaina sateisella, pehmeällä ja tuulisella Järvenpään Keskuskentällä, jossa isäntäjoukkue JäPS oli tilanteessa, jossa vain voitto olisi realismia elättää joukkueen tavoitetta nousta vihdoin Ykköseen. Ensimmäinen joukkueiden kolmesta yhteenotosta päättyi Klaukkalassa NJS:n 2–1 voittoon, joten naapurikaupungissa oli valmistauduttu huolella.

NJS marssitti avaukseen kokoonpanon:

Maalissa: Otso Knuuttila,

Puolustuslinja: Kelechi Anyamele, Aapo Mäki, Jere Härkänen ja Ahmed Alaeddine (84. min Onni Soiniemi)

Keskikenttä: Tony Lehtimäki, Markus Laihanen (75. min Niko Aittasalmi), Toivo Xiong (75. min Mohamed Sheikh) ja Joona Tukiainen (64. min Samuel Tammivuori).

Kärjessä: Miro Salminen ja Janar Georg.

Keskikentän energiapakkaus Vico Salminen kesytteli jalkojaan tuleviin koitoksiin ja Ahmed Alaeddine loukkasi viime minuuteilla jalkansa. Toivottavasti mies toipuu seuraavaan peliin, häntä tarvitaan. Entisellä kotikentällään pelannut Jere Härkänen oli Aapo Mäen toppariparina.

Ensimmäisen puoliajan alun vajaa kymmenminuuttinen oli tasaista tunnustelua, mutta vähitellen peli kääntyi NJS:n hallintaan. Ensimmäinen tilanne syntyi juuri kymmenminuuttisen täyttyessä, mutta maalivahti Altti Mäkinen onnistui nyrkkeilemään Tony Lehtimäen kovan laukauksen yli sivurajan. NJS loi vielä viisi tilannetta mennä johtoon ennen kuin se lopulta onnistui 33. minuutilla. Tony Lehtimäki laukoi pitkän hyökkäyksen päätteeksi 12 metristä. Mäkisen ilmiömäinen torjunta päätyi kuitenkin maalin eteen ja oikeaan paikkaan oikeaan aikaan usein hakeutuva Miro Salminen viimeisteli viidestä metristä odotetun johto-osuman. Salminen on nyt lohkon maalipörssissä jaetulla ykkössijalla.

Viisi minuuttia myöhemmin NJS hyökkäsi taas, mutta Roope Autio onnistui potkaisemaan purkupallon, joka kaarsi peruuttelevan Jere Härkäsen jalkoihin ja pomppasi hänen ylitseen. Samalla JäPS:n maalitykki Miro Schwalenstöcker porhalsi ohi, vei pallon ja syötti sen sivuun Kron Rexhepille, joka tasoitti pelin. Otso Knuuttila vastaantulon peitti Härkäsen yritys blokata pallo, mutta hän peitti enemmän Knuuttilaa kuin palloa.

Puoliajan lopussa molemmilta joukkueilta nähtiin laukaus paljon yli maalipuiden, Salminen laukoi takatolpan ohi ja Knuuttila poimi yhden keskityksen.

Toiselle puoliajalle JäPS nosti prässiään ja merkkasi NJS:n pelaajia. JäPS:n Alaeddine pelasi Tony lehtimäkeä vastaan ja Schwalenstöckerin kohde oli Jere Härkänen. Ote siirtyi isännille, sillä NJS ei hallinnut prässin purkua hyvillä, helpoilla ja nopeilla syötöillä maata pitkin, vaan yritti palloa kuljettamalla ja pitkillä korkeilla palloilla luoda hyökkäyksiä. Odotetusti tämä ei onnistunut. NJS:n peli taantui ja näytti yritteliäältä hosumiselta. Tilanteita loi nyt JäPS siinä missä NJS aiemmin. JäPS sai kaikkiaan kuusi kulmapotkua, joista yksi pusku osui maalitolppaan. Isäntien johtomaali syntyi 65. minuutilla vapaapotkusta, joka tuomittiin Toivo Xiongin kaadettua Teimuraz Apriamashvilin rangaistusalueen kaaren tuntumassa. Kalle Kuritun hieno veto kiersi NJS:n muurin, johon sen jatkoksi päästetyt JäPS:n pelaajat järjestivät pallolle aukon. Laukaus kiersi muurin vasemmalta puolelta oikeaan alanurkkaan Otso Knuuttilan ulottumattomiin.

Vain runsaan minuutin kuluttua JäPS siirtyi jo 3–1 johtoon. Apriamashvili vei NJS:n rajaheiton, syötti keskelle Ville Aholalle, joka jatkoi sen heti ja tarkasti Miro Schwalenstöckerille. Hän ohitti Härkäsen ja nosti pallon yli vastaan syöksyneen Knuuttilan maaliin. Toinen NJS-toppari Aapo Mäki oli vielä keskikentällä kärkkymässä.

NJS teki 75. minuutilla tuplavaihdon ja tämä näkyi heti. Jo kaksi minuuttia myöhemmin Kelechi Anyamele katkaisi JäPS:n hyökkäyksen viemällä omassa kulmassa pallon Hedi Khayatilta. Syöttö tavoitti kentälle tulleen Niko Aittasalmen, joka ”vanhaan malliin” jatkoi hienon juoksupallon Tony Lehtimäelle. Ala Aleaddine oli pelannut Lehtimäkeä vastaan, mutta oli nyt muualla, joten Lehtimäki nousi vauhdilla kymmeneen metriin ja tuikkasi pallon Altti Mäkisen ohi verkkoon. Myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa NJS:n maaleista vastasivat Lehtimäki ja Salminen. Nyt vain järjestys vaihtui. Kavennuksen jälkeen NJS otti jälleen pelin haltuunsa ja järjesti isäntien maalille vielä yliajallakin pahan tilanteen, mutta tulosta ei syntynyt ja sateen kastelemat palokärjet joutuivat palaamaan kotiin pisteittä.

Kun tällä kierroksella kaikki sarjataulukon jälkipuoliskon joukkueet hävisivät, eivät alakerran sijoitukset eivätkä piste-erot muuttuneet. NJS on kahdeksas, pisteitä on 13. Takana ovat Reipas (10 p.), Kultsu (6 p.) sekä putoamisviivan alla PKKU ja Viikingit, molemmilla 5 pistettä.

Seuraavat kolme ottelua ovat sattumoisin juuri PKKU:ta, Kultsua ja Reipasta vastaan. Näistä kaksi ensimmäistä kotona. Kauden viimeisellä kolmanneksella ne ovat pahimpia vastustajia taistellessaan raivokkaasti putoamista vastaan. PKKU on tosissaan hankkinut useita nimekkäitä vahvistuksia. Se hävisi lohkoa johtavalle PK-35:lle vain 0–1. Reipas voi lainata laatupelaajia Veikkausliigassa pelaavalta FC Lahdelta ja Kultsu on valmentajavaihdoksen jälkeen parantanut otteitaan viivan yläpuolelle. Kauden vaikeimmat pelit saattavat olla vasta edessä.

Lohkon johdossa jatkaa PK-35 (25 p.), JäPS on Kiffenin ja MiPK:n kanssa kolmen pisteen päässä. Honka putosi tästä ryhmätä Kiffenille hävittyään tasapisteisiin (19) EPS:n kanssa ja PEPO on näistä vain pisteen jäljessä.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Keltapaitaiset vasemmalta Aapo Mäki, Janar Georg ja Jere Härkönen. Siniset Roope Autio, Jesse Sundströn, istumassa Miro Schwalenstöcker ja Kalle Kurittu. Taustalla Hedi Khayat ja Markus Laihanen
Miro Salminen teki jälleen maalin. Vastassa ovat Kalle Kurittu ja Valtteri Karlsson.
Täpäriä tilanteita ensimmäisellä puoliajalla JäPS:n maalilla. Altti Mäkinen nyrkkeilee, Ala Alaeddine ja Tony Lehtimäki toteavat.
Joona Tukiainen ja Kalle Kurittu, takana Hedi Khayat.
Hedi Khayat ja Toivo Xiong.
Tilanteessa Markus Laihanen, Kalle Kurittu ja Miro Schwalenstöcker. Taustalla Jere Härkänen, Otso Knuuttila ja Kron Rexhepi.
Janar Georg ja Valtteri Karlsson.
Recent Posts