NJS:lle katkera toinen kotitappio

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Lauantaina Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi tuli voitontahtoinen PKKU Keravalta ja voitti lukemin 0–2 (0–0).

Vierailevalla PKKU:lla oli pelissä isot panokset, sillä putoamistaistelua käyvä joukkue tarvitsee välttämättä lisäpisteitä lunastaakseen paikan Kakkosessa myös ensi kaudeksi. Tavoitteesta kertoo neljän vahvistuksen hankinta sarjan viimeiselle kolmannekselle, Klaukkalassa kokoonpanossa heitä oli vain kaksi, Richard Tiberi targettina kärjessä ja useissa joukkueissa veikkausliigakokemusta hankkinut Jean Fridolin Nganbe keskikentällä. PKKU:n lainapelaajat Gnistanista eivät olleet pelioikeudellisia NJS: ja Gnistanin farmisopimuksen nojalla. PKKU:n loppukauden otteluohjelma on vaikeahko ja Keravalla varmasti laskettiin, että NJS on pistelähteenä ensisijainen. Hyvin laskettu.

PKKU on ollut NJS:lle hankala vastustaja ja tämä oli kauden kolmas kohtaaminen. Ensimmäinen päättyi tasan, toisen voitti NJS, jonka miehistöstä tästä kolmannesta kohtaamisesta poissa olivat eri syistä mm. Ahmed Alaeddine, Jonathan Ndongala, Mikko Oinonen, Aapo Mäki, Aleksi Kilpeläinen sekä Niko Aittasalmi.

NJS:n kokoonpano:

Maalissa Otso Knuuttila.

Puolustuslinja: Onni Soiniemi, Jere Härkänen, Markus Laihanen ja Kelechi Anyamele.

Keskikenttä: Tony Lehtimnäki (69. min Reko Räsänen), Toivo Xiong (83. min Mohamed Sheikh) Vico Salminen (77. min Faraz Ahadi) ja Samuel Tammivuori.

Kärjessä: Miro Salminen ja Janar Georg (69. min Joona Tukiainen).

Kun PKKU sai pallon, se siirtyi nopeasti neljän hyökkääjän linjaan NJS:n puolustustuslinjaa vastaan, jolloin pallon menetyksen jälkeen prässi pysyi korkealla ja NJS joutui avaamaan pitkillä palloilla, kun nopea syöttely maata pitkin prässin purkamiseksi ei toiminut. Pitkät pallot taas ajautuivat useimmiten PKKU:n pitkien puolustajien haltuun. Jere Härkäsen tehtävä oli pitää Tiberi poissa maalinteosta. Puolustussuunnassa nopea Arvi Singa-Dembo oli useimmiten Tony Lehtimäkeä vastassa, kun taas topparit merkkasivat Miro Salmisen ja Janar Georgen.

Ensimmäiset 25 minuuttia peli oli tasainen. NJS loi muutaman melko vaarattoman tilanteen, jotka päättyivät tehottomiksi kulmapotkuiksi, kaikkiaan viisi ensimmäisellä puoliajalla PKKU:n yhtä vastaan. Ensimmäisen kerran PKKU:n maalivahti Robin Källman joutui töihin jo runsaan minuutin pelin jälkeen. Lilanteen loi Samuel Tammivuori oikealta. Seuraavan hän taikoi 12. minuutilla, laukaus meni takatolpan ohi ja minuuttia myöhemmin Tony Lehtimäki jatkoi Tammivuoren keskityksen kahden puolustajan puristuksessa ohi. NJS:n maalilla Otso Knuttila torjui rutiinilla kaukaa tulleen vedon, kun puolet puoliajasta oli kulunut. Vain minuutti tästä ja PKKU:n johtomaali oli lähellä. Daniel Rökman käynnisti pitkällä rajaheitollaan hyökkäyksen ja Knuuttila onnistui torjumaan vastaantulollaan laukauksen vain osittain. Pallo pomppi kohti maalia mutta Jere Härkänen ennätti potkaista sen sivuun juuri ennen kuin pallo ylitti maaliviivan. Tästä käynnistyi PKKU:n prässipeli ja NJS:n juokseminen pallon perässä. PKKU otti yliotteen ja loi lukuisia hyviä tilanteita, mutta avopaikoistakaan ei viimeistely onnistunut ja Knuuttila poimi ne, joita puolustus ei onnistunut peittämään. NJS:n näkyvin suoritus oli Samuel Tammivuoren laukaus, joka päätyi maalivahdin kautta sivuverkon väärälle puolelle. Ennen taukoa PKKU sai ensimmäisen kulmansa, mutta Tiberi puski voimattomasti ja ohi. Vaisulle isäntäjoukkueelle oli saavutus lähteä tauolle 0–0 lukemissa.

Toisen puoliajan aluksi PKKU järjesti NJS:n maalilla mylläkän, jonka lopuksi Valtteri Homanen laukoi ohi. Heti jatkoksi puolustus töpeksi ja Akseli Haapalainen nappasi pallon, mutta Markus Laihanen venyi blokkaamaan tilanteen, jonka syntyyn oli itse vahvasti vaikuttanut. NJS:llä oli PKKU:n myllytyksen keskellä 53. minuutilla paras tilanteensa, kun Kelechi Anyamele syötti laitaan Tammivuorelle, joka pelasi hienon seinän Janar Georgen kanssa ja keskitti vaikka ollisi voinut itsekin laukoa. Keskitys meni Miro Salmisen edestä Tony Lehtimäelle, jonka laukaus maalivahdin aleen kulmalta meni yli.

PKKU:n ainoasta vaihdosta tunnin kohdalla kärkeen tullut Willem Haapiainen vei PKKU:n johtoon 64. minuutin pelin jälkeen. Hän sai sivurajalta kaaripallon NJS:n puolustuslinjaan jääneeseen isoon aukkoon, karkasi läpi ja laukoi johtomaalin. Tämä ja tuplavaihto piristi NJS:n peliä muutamaksi minuutiksi, mutta ainoa aikaansaannos oli vaaraton seitsemäs kulmaotku. 72. minuutilla Haapiainen laukoi 12 metristä Sebastian Kamaran hyvän keskityksen ylärimaa hipoen Knuuttilan maalin yli. Heti perään kentän toisessa päässä Reko Räsänen puski Tammivuoren keskityksen etutolpan ohi. Lopullinen niitti tuli kymmenen minuuttia ennen loppua. Pallo osui Jere Härkäsen käteen rangaistusalueella, josta toinen varoitus ja mies suihkuun. Rangaistuspotkun toimitti Akseli Haapalainen varmasti perille.

Loppu oli pelailua. NJS yritti vimmatusti kavennusta, mutta huolimatta pelin painopisteen siirtymisestä PKKU:n kenttäpuoliskolle heillä ei ollut vaikeuksia pitää maaliaan puhtaana vajaalla pelanneita isäntiä vastaan. Vain yhden vaihdon tehneen joukkueen kunto kesti hyvin energiaa kuluttavasta pelitavasta huolimatta. Lopussa vielä Willem Haapiainen pääsi läpiajoon, mutta Knuuttila torjui laukauksen kulmaksi ja peli päättyi. Kentällä esiintynyt NJS ei juurikaan muistuttanut sitä joukkuetta, joka oli edellisissä peleissään kurittanut lohkon kärkimiehistöjä.

NJS:n sijotus putosi tasapistein Lahden Reippaan taakse yhdeksänneksi, PKKU nousi ohi FC Kultsun ohi putoamisviivan yläpuolelle.

Lohkon kärjessä PK-35 voitti JäPS:n selvästi 3–1, Honka Akatemia Viikingit 4–0 ja EPS Kiffenin 1–0. PK-35 johtaa lohkoa taas selkeästi 28 pisteellään. Viisi seuraavaa ovat 22 pisteessä maalierojen perusteella järjestyksessä Honka, Kiffen, JäPS, EPS ja MiPK. PEPO on seitsemäntenä vain pisteen jäljessä. Lohkon alemmalla puoliskolla Reipas voitti Kultsun peräti 7–1 (1–0), ja nousi maalieronsa turvin NJS:n ohi. Kultsu pelasi koko toisen puoliajan vajaalla, kun ensimmäisellä kaksi puolustajaa komennettiin suihkuun. NJS ja Reipas ovat nyt tasapisteissä (13 p). NJS pelaa seuraavaksi Kultsua vastaan Klaukkalassa ensi lauantaina klo 16 ja seuraavaksi Reipasta vastaan Lahdessa.

Kultsu on Viikinkien kanssa putoamisviivan alla samassa tilanteessa kuin PKKU oli, joten tulossa on vaikea peli.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Kelechi Anyamele karkaa Topi Forssilta
Toivo Xiong ja kokenut Jean Fridolin Nganbe.
Faraz Ahadille peli oli kauden viimeinen. Hän jatkaa hammaslääkäriopintoja ulkomailla. Kuvassa taistelupari on Willem Haapiainen.
Tällä kertaa Akseli Haapalaisen rankkari menee sisään. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Knuuttila torjui.
NJS yritti kaventaa ottelun lopussa alivoimalla. Samuel Tammivuori keskittää ja Reko Räsänen puskee. PKKU:n Tuomas Kovanen ja Arvi Singa-Dembo ovat myöhässä.
Recent Posts