NJS peruu K-Citymarket Klaukkala -turnauksen koronavirustilanteen takia

 In Etusivu, NJS

Viime päivien aikana koronavirustilanne Nurmijärvellä on muuttunut huolestuttavaksi. Useammassa seuran joukkueessa tiedetään olevan altistumisia ja karanteeneja, joista viimeisimpänä laajempaan joukkoaltistumiseen johtanut tapaus viime viikolta.

NJS on seurannut tarkasti viranomaisten ja Palloliiton ohjeistuksia turnausten järjestämisestä. Seuran johtokunta teki myöhään eilen illalla terveysviranomaisten suosituksesta päätöksen K-Citymarket Klaukkala -turnauksen peruuttamisesta. Turnaus oli määrä järjestää tulevana viikonloppuna 3.-4.10 Klaukkalan urheilualueella.

Talous suuren haasteen edessä

Joukkueiden ja vanhempien talkootyönä tekemät turnaukset muodostavat ison osan seuran vuosittaisesta varainhankinnasta. K-Citymarket Klaukkala -turnaus on jo toinen iso turnaus, joka peruuntuu koronaviruksen takia ja taloudelliset tappiot ovat seuratoiminnan kannalta merkittävät.

– Tulevan viikonlopun turnaukseen oli ilmoittautunut 74 joukkuetta, joiden osallistumismaksut pelkästään olivat 8000€. Saman verran osallistumistuottoja jäi saamatta kesän peruuntuneen Palokärkicupin osalta. Osallistumismaksujen lisäksi turnausten kahviotuotot jäävät saamatta. Kokonaisuudessaan tappiot nousevat seuran talouden mittakaavassa tähtitieteellisiksi, turnaus- ja tapahtumakoordinaattori Sirpa Laukala kertoo.

– Urheiluseuroilla ei ole puskuria tällaisia poikkeustilanteita varten. Kuluneen kesän aikana toimia on sopeutettu laajoilla lomautuksilla ja seurayhteisö on rientänyt upeasti apuun ylimääräisillä seuratukimaksuilla, kun kevään mittavat sulkutoimet tyhjensivät kassan mutta eivät pysäyttäneet kuluja. Loppuvuoden osalta ollaan varmasti uudelleen tilanteessa, jossa suoraa tai välillistä tukea ja seurayhteisön voimaa tarvitaan. Ihanteellista olisi, jos myös kunta tukisi omia urheiluseurojaan vaikeassa tilanteessa, eikä seuran tukeminen olisi vain harrastajien vanhempien ja lojaalien yhteistyökumppaneiden varassa. Toki kunnalla on omatkin talousrealiteettinsa ratkaistavana, seurakoordinaattori Sari Tommola jatkaa.

Vahvoja suosituksia tiedossa myös ottelutapahtumiin ja saattoliikenteeseen

Sarjakausi on vielä kesken ja joukkueiden ottelutapahtumia on tiedossa lokakuun loppuun asti. Johtokunta on päättänyt välittömänä turvallisuustoimena esittää vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä kaikille ottelutapahtumiin tuleville katsojille. Hygieniakäytännöt ja turvavälit otetaan vielä aiempaa tiukempaan tarkkailuun erityisesti edustusjoukkueiden peleissä, joissa katsojia on enemmän. Toimenpiteillä pyritään varmistamaan sarjakauden loppuun saattaminen turvallisesti.

Lisäksi seura suosittelee mahdollisimman vähäistä liikennettä halliin ja tekonurmelle sen mukaan, miten pelaaja ikänsä puolesta pystyy itsenäisesti liikkumaan harjoituksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden lisäksi harjoituksia seuraamassa ei olisi muita henkilöitä.

– Kovin on raskas vuosi, mutta turvallisuus ja terveys edellä on mentävä. Pyritään kuitenkin nauttimaan täysillä siitä, mitä varten olemme olemassa: lasten ja nuorten liikunnasta jalkapallon parissa, toteaa seuraan puheenjohtaja Eero Santala.

Recent Posts