Ennakko:Sunnuntaina Reipas – NJS Lahden Kisapuistossa

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Sunnuntaina klo 17 vihelletään käyntiin Lahden Reippaan ja NJS:n kauden ainoa kohtaaminen. Ilta tihkuu perinteitä, sillä jo vuoden 1891 Viipuriin juurensa ulottavan seuran kolmesta Suomen Mestaruudesta viimeisin tuli tasan 50 vuotta sitten ja Kisapuistossa on kunniavieraina tuon joukkueen pelaajia.

Reipas ja NJS ovat pelanneet keskenään vuosikaudet tasaisia otteluita paitsi viime kauden päätösottelussa Klaukkalassa, jossa tavoitteena olleen sarjapaikan jo varmistanut NJS herpaantui peräti viiden maalin tappioon. Ottelu muistetaan mm. Irfan Sadikin hattutempusta.

Edellisessä tasan 1–1 päättyneessä kohtaamisessa Kisapuistossa Sadik katseli jo ensimmäisellä puoliajalla punaista korttia ja Joni Murtomaa tasoitti rangaistuspotkulla. Vajaalla Reipas kuitenkin jäädytti pelin niin tehokkaasti, että enempiä maaleja ei syntynyt.

Sarjataulukossa Reipas oli kuudes ja NJS kahdeksas.

Kun kautta on jäljellä neljä kierrosta Reipas on taulukossa juuri NJS:n edellä kahdeksantena. Nousu tapahtui Honka Akatemian kustannuksella. Reipas puolusti hyvin ja maalivahti Salifu Senghore teki muutaman ihmepelastuksen. Voittomaalin teki ottelun lopussa kulmapotkusta puolustaja Johannes Karjalainen. Reippaan osaamisen erikoistilanteissa on saanut kokea myös NJS. Esimerkiksi Roope Suonion rajaheitoista ja keskityksistä avautuu usein maalintekotilanne. Joukkueen tehokkaimmat viimeistelijät ovat tällä kaudella olleet Sakari Jokinen viidellä ja Olli Tynkkynen neljällä osumalla.

Reippaan kokenut runko on pelannut vuosia yhdessä, lisäksi mukana on junioreita ja vähemmän peliaikaa Veikkausliigan FC Lahdessa saaneita pelaajia. FC Lahden rosterista löytyy 11 nimeä, jotka ovat esiintyneet myös Reippaan paidassa. Tutuin on viime kaudella NJS:ssä lainalla mainioita otteita esittänyt Matias Niuta. Keskinäiset harjoitusottelut ja Kolmosen pelit mukaan laskettuina Reippaan päävalmentaja Petteri Järvisellä on kokemusta suunnilleen kymmenestä joukkueiden keskinäisestä kohtaamisesta. Juuri nyt Reipas vaikutttaa hyvävireiseltä ja NJS:lle sopii hyvin, että kotijoukkue on hienoinen ennakkosuosikki.

Reipas viihtyy NJS:n tavoin kotikentällään. Honkaa vastaan joukkue pelasi toisen vierasvoittonsa, kun taas Palokärjet hakee Lahdesta toista vierasvoittoaan. Edellisen kotipelinsä Kultsua vastaan Reipas voitti peräti 7–1 (1–0). Kultsulta lähetettiin ensimmäinen mies suihkuun jo 20 minuutin kuluttua ja seuraava ensimmäisen puoliajan lopulla ja Reipas meni sen lisäajalla johtoon. Toisen puoliajan maalijuhlissa Reipas teki siihen mennessä kauden 21 maalistaan kolmanneksen ja Olli Tynkkynen viimeisteli hattutempun.

Useampi sairastuminen ja loukkaantuminen on verottanut palokärkien valmistautumista sunnuntain otteluun ja se näkynee myös kokoonpanossa. Reipas kuitenkin sytyttää aina ja panokset on molemmille herkulliset. Pisteet tästä ottelusta voivat hyvinkin sinetöidä voittajalle sarjapaikan kaudeksi 2021. Se olisi hieno palkinto juhlavissa puitteissa.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Tony Lehtimäki teki Kultsua vastaan kaksi. Vastassa Antti Hukka.
Miro Salminen on tehnyt seitsemän maalia. Tuleeko sunnuntaina lisää? Tässä vastassa Antti Hukka ja Jussi Hauhia.
Kulmatilanne Reippaan maalilta. Vasemmalta Eetu Sankkinen, Markus Hietala, Roni Rinne, Aziz Bhar, Antti Hukka, maalivahti Tom Hellqvist, Aapo Mäki ja Jussi Hauhia.
Keltaisissa Niko Aittasalmi ja Mikko Oinonen, Reippaan maalissa Tom Hellqvist, Irfan Sadik ja maassa Eero Karjalainen.
Recent Posts