Reipas selkäsauna Lahdessa

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Reipas – NJS 4–1 (3–0)

NJS oli lauantaina Reippaan juhlaottelun vieraana. Joukkueen edellisestä Suomen mestaruudesta tuli täyteen tasan puoli vuosisataa ja katsomossa oli myös tuon joukkueen pelaajia.

Reipas oli viime aikojen hyvillä otteillaan ( 7–1 Kultsua vastaan ja 1–0 voitto Hongasta) kiivennyt sarjataulukossa edelliset kierrokset vaisusti pelanneen NJS:n ohi. Palokärjet oli saalistanut vaivoin yhden pisteen sarjanvaihtajaehdokas Kultsulta ja toinen putoajakandidaastti PKKU vei koko potin.

NJS:n toipilasosasto on laaja. Lahden matkalta joutui kotiin jäämään joukko avauskokoonpanoissa esiintyneitä pelaajia kuten mm. Aapo Mäki, Mohamed Sheikh, Kelechi Anyamele, Joona Tukiainen, Reko Räsänen, Eetu Sankkinen ja Niko Aittasalmi. Salmisen veljekset Miro ja Vico olivat varmuuden vuoksi avauspuoliajan penkillä yhdessä Ahmed Alaeddinen ja Mikko Oinosen kanssa. Kentälle pelikiellon jälkeen palasi Jere Härkänen ja Gnistanista oli lainattu kaksi paikkaajaa, Albin Mehmedi ja Matias Ambasciano.

Kokoonpano:

Maalissa Otso Knuuttila.

Puolustus: Aleksi Kilpeläinen, Jere Härkänen (75. min Ahmed Alaeddine), Onni Soiniemi ja Aziz Bhar (82. min Mikko Oinonen).

Keskikenttä: Samuel Tammivuori (46. min Matias Ambasciano), Markus Laihanen (46. min Vico Salminen), Toivo Xiong ja Tony Lehtimäki.

Kärki: Janar Georg ja Albin Mehmedi (46. min Miro Salminen)

Pelin tulos ei kuvaa ollenkaan sen luonnetta vaan Reippaan tehokkuutta maalitilanteissa ja myös isäntien puolustus piti erinomaisesti. Peli käytiin enimmän aikaa keskikentällä ja NJS:llä oli varsinkin puoliaikojen alussa kunnollisia hallintajaksoja mutta maalin edustalle ei nurmijärveläisiä hevin päästetty. Ensimmäisen puoliajan alussa NJS:llä oli kulmapotkun jälkitilanne, josta Reippaan maalivahti Joona Tiainen torjui Albin Mehmedin kovan vedon 23 metristä. NJS piti palloa hallussa paljon, mutta enimmäkseen keskikentällä. Kun Reipas nosti hiukan prässiä, palloteltiin enemmän omalla kenttäpuoliskolla. Pallottomat palokärjet liikkuivat silmiinpistävän laiskasti ja odottelivat seisovin jaloin syöttöä. Tällainen pelaaminen sopi Reippaalle hyvin. Hiukan ennen jakson puoliväliä Reipas meni kulmapotkusta johtoon, kun Eetu Sassila laukoi Otso Knuuttilan eteensä lipsauttaman pallon 4 metristä verkkoihin. Maali vapautti isäntien peliä, jota pyöritti keskikentällä Berat Köse.

Reippaan toinen maali oli tyypillistä Reippaalle. Se syntyi Roope Suonion pitkän, keskelle rangaistusaluetta yltäneen rajaheiton jälkitilanteesta. Eetu Sassila onnistui siirtämään puolustajien keskeltä pallon pilkun kohdalla vapaana odotelleelle Janne Hahlille joka potkaisi sen maaliin. Tällaisen maalin syntyminen oli helppo ennustaa, vuosien varrella niitä on nähty usein.

Kolme minuuttia myöhemmin 36. minuutilla Hahl iski jälleen. Johannes Karjalainen antoi kaaripallon keskiympyrästä ja Hahl ajoi läpi NJS:n toppareiden väliinsä jättämästä isosta tilasta. Viimeistely tapahtui kymmenestä metristä etukulmaan. Puoliajan lopussa Reipas sai toisen vaarallisen vapaapotkun rangaistusalueen kaaren tuntumasta. Edellisen Roope Suonio laukoi hiuksenhienosti ohi, tästä Knuttila otti kopin.

Toiselle puoliajalle Teemu Savukoski vaihtoi kentälle Salmisen veljekset ja laidalle Matias Ambascianon. Heti 47. minuutilla Tony Lehtimäki ampaisi Ayob Sadkin ohi ja laukoi kuudentoista rajalta kohti takanurkkaa. Tiainen torjui eteensä ja Janar Georg laukoi pallon pilkun kohdalta tyhjän maalin ohi. Heti perään Georg luki maalivahdin avauksen Berat Köselle, lainasi pallon Tony Lehtimäelle ja hyökkäyksen päätti Ambasciano laukolmalla Vico Salmisen syötöstä pallon sivuverkkoon.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin isäntien syötön katkaisi Vico Salminen, syötti Ambascianolle, joka syötti puolustajien välistä Tony Lehtimäen vauhtiin. Etuylänurkkaan suunnattu laukaus viuhui kuitenkin rimaa hipoen yli.

Reipas loi ensimmäisen pahan tilanteen 63. minuutilla kääntämällä NJS:n kulman vastahyökkäykseksi. Erik Heinonen nousi ja syötti Eetu Sassilalle, mutta Otso Knuuttila oli tilanteessa voitollinen ja torjui kulmaksi.

NJS:n kavennus syntyi 71. minuutilla kulmapotkusta. Miro Salminen antoi sen matalana etukulmalle, josta Janar Georg ohjasi pallon pilkun kohdalle vapaaksi jätetylle Onni Soiniemelle. Hän teki uransa ensimmäisen Kakkosen maalinsa laukomalla erinomaisen syötön maaliin.

Reippaan vastaus tuli kahden minuutin kuluttua. Erik Heinonen sai keskityksen oikealta, ja hänellä oli pilkun kohdalla joka suuntaan vähintään viisi metriä tilaa ja helppo työ jatkaa syöttö tyhjään maaliin.

Tässä vaiheessa peli oli jo ratkennut eikä tasossa ollut enää kehumista. Palokärkien liike koheni selvästi toisella puoliajalla ja se synnytti myös tilanteita, mutta ei tuloksia.

Reipas on hyvä erikoistilanteissa. Niistä syntyi kaksi ensimmäistä maalia. Joukkue pelasi varmoin ottein sekä tunnistettavalla tyylillään että vahvuuksillaan. Voitto ja kolme pistettä varmisti lahtelaisten sarjapaikan ensi kaudeksi.

Seuraava Palokärkien vastustaja on sarjataulukon jumbosijaa hallitseva FC Viikingit, joka kohdataan Klaukkalassa lauantaina 14.10.

Lohkon ykkösenä oleva PK-35 on edelleen vahva suosikki nousijaksi, mutta joutuu vielä hankkimaan lisää pisteitä pelattuan tasan Kiffenin kanssa. Pahimmaksi uhkaajaksi on noussut PEPO, joka on Reippaan seuraava vastustaja.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Onni Soiniemi, Mikko Oinonen, Ayub Sadki, Toivo Xiong ja Aku Laitinen hiukan ennen pelin päättymistä.
NJS:llä oli puolisen tusinaa kulmapotkua. Onni Soiniemi (#28) paikallaan pilkun tuntumassa.
Ayub Sadki (#21), Tony Lehtimäki. Miro Salminen ja Driton Shala sivurajan tuntumassa.
Tony Lehtimäki ja Reippaan peliä keskikentällä johtanut Berat Köse.
Lainapelaaja Albin Mehmedi Reippaan puolustuksen puristuksessa.
Recent Posts