Ennakko: NJS – FC Viikingit

 In Etusivu, M1, M1 Ennakot, NJS

Klaukkalan tekonurmella lauantaina klo 14

Lauantaina Palokärjillä on voitolla tilaisuus varmistaa sarjapaikka Kakkosessa myös ensi kaudelle. Siihen tarvitaan voitto vieraaksi tulevasta Viikingeistä. Palloliiton ohjeistuksen mukaan katsomossa kaikkien 15 vuotta täyttäneiden on pidettävä kasvomaskia.

Lauantain kierros on yleisemminkin ratkaiseva, sillä täyden kierroksen jälkeen lohkossa on pelattu 90 ottelua, joka riittää lopputulosten määrittelemiseksi vaikka sarja jouduttaisi pandemian vuoksi keskeyttämään. Voittaja nousee Ykköseen ja sijoilta 11 ja 12 putoaa Kolmoseen.

Viikingit on putoajan paikalla sijalla 12. Heillä on edelleen teoreettinen mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa, mutta tilanne ei ole enää vuosaarelaisten omissa käsissä ja vaatii aluksi välttämättä voiton NJS:stä.

NJS:n ja Viikinkien kohtaamisissa kaudella 2018 Viikingit voitti kotonaan 5–2 ja NJS kuittasi sen 2–0 voitolla Klaukkalassa. Viime kaudella lohkossa kolmanneksi päätynyt Viikingit vei ensimmäisen kohtaamisen Klaukkalassa 0–1 ja NJS kuittasi Heteniityssä Markus Laihasen ja Tony Lehtimäen maaleilla 2–0. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat sarjassa vain tämän kerran, mutta Suomen Cupin ottelussa helmikuussa NJS voitti tekonurmella 1–0. Maalin laukoi taas Markus Laihanen.

Viikinkien tämä kausi on sujunut kituen. Viime kauden kolmonen on sarjataulukon jumbona ja koossa on vain kuusi pistettä. Viidestä edellisestä pelistä saalis on yksi tasapelipiste kotiottelusta MiPK:ta vastaan. Vieraskentiltä kauden saldo on yksi tasapelipiste, joka tuli ottelusta EPS:ää vastaan.

Viikingit on tehnyt tällä kaudella 12 maalia ja 41 kertaa pallo on poimittu Viikinkien maalista. Max Ehrnrooooth on tehnyt osumista kolme, Patrik Ahonen ja Jesse Mutikainen kumpikin kaksi. Mutta kauden aiemmissa peleissä Viikingit on muutaman kerran äitynyt näyttämään osaamistaan huimalla loppukirillä, ja sellaista on syytä varoa lauantainakin, jos NJS johtaa ottelua niukasti.

Joukkueiden välillä on ollut mielenkiintoista pelaajaliikennettä. Voittomaalin viime kesänä Klaukkalassa tehnyt Pierre Nlate siirtyi täksi kaudeksi NJS:ään, pelasi kaksi peliä ja loukkaantui. Toivuttuaan hän siirtyi takaisin Viikinkeihin ja on nyt pelannut kolme edellistä ottelua. Viime kaudella NJS:n riveissä loukkaantumisen takia lopulta vähälle peliajalle jäänyt Konta Bio pelasi alkukauden Viikkareissa kaksi ottelua, mutta siirtyi sitten Kolmosen FC Finnkurdiin. NJS:n riveihin palasi viime kaudella pari ottelua viikinkinä pelannut Kelechi Anyamele ja viikinkitausta on myös Jonathan Ndongalalla, joka alkuvuoden neljän cup-ottelun ja sarjakauden alun neljän ottelun jälkeen on ollut PK-35 ottelussa sattuneen jalkavamman vuoksi sairastuvalla.

NJS:n kausi on sujunut paremmin kuin Viikingeillä, mutta edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet vain neljä pistettä. Tämä on 0,8 pistettä per ottelu ja on toki enemmän kuin Viikinkien 0,2 p/ottelu, mutta paljon odotettua vähemmän, sillä sarjataulukossa NJS:n alapuolella olleilta joukkueilta on saatu vain piste viime hetken tasapelistä Kultsua vastaan. NJS on koko kauden mitalla ollut kuitenkin hyvä kotipeleissään, 14 pisteestä 11 on pelattu Klaukkalassa, ja kotijoukkue on siksi hienoinen ennakkosuosikki.

Näyttää siis siltä, että lauantaina kaksi alavireistä joukkuetta taistelee kummallekin erittäin tärkeistä pisteistä: Viikingeille voitto on välttämätön, isännille voitto takaa sarjapaikan.

Tule kannustamaan palokärjet historiallisesti neljännelle peräkkäiselle Kakkosen kaudelle 2021!

Tulethan vain terveenä, noudatat turvavälejä ja käytät kasvomaskia. Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelun seuraamiselle katsomossa. Voit käyttää omaa kangas- tai kertakäyttömaskia. Lipunmyynnissä on saatavilla kertamaskeja sekä myynnissä NJS kangasmaskeja.

Teksti ja kuvat Matti Murto

Niko Aittasalmi aikoo vääntää pallon Sam Jammehin selän taakse Jesse Mutikaisen jaloista. Muut viikingit vasemmalta Jan Eklund, Max Ehrnrooth, Tomi Kurvinen ja Viikinkien maalin viimeistellyt Pierre Nlate.
Sam Jammeh torjuu Tony Lehtimäen tasoitusyrityksen.
Julius Remes jahtaa Niko Aittasalmea.
Recent Posts