Karvas kotitappio: NJS – FC Viikingit 1–2 (0–0)

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Palokärkien alakuloinen syysvire jatkui kotiottelussa FC Viikinkejä vastaan. Voitolla tai tasapelillä NJS olisi varmistanut sarjapaikan Kakkosessa ensi kaudeksi. Viikingeillä oli säilymisen kannalta pakkovoiton paikka ja sen he ottivat.

NJS:n kokoonpano:

Maalissa: Otso Knuuttila

Puolustus: Aleksi Kilpeläinen, Onni Soiniemi, Aapo Mäki ja Ahmed Alaeddine.

Keskikenttä: Samuel Tammivuori (56.min Kelechi Anyamele), Markus Laihanen (56.min Toivo Xiong), Vico Salminen ja Tony Lehtimäki.

Kärjet: Janar Georg (81.min Eetu Sankkinen) ja Miro Salminen.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Aluksi ei juuri tilanteitakaan maalintekoon ollut kummallakaan joukkueella. NJS hallitsi alkua muutaman minuutin, mutta sitten Viikingit nosti prässiään ja otti kymmenennen minuutin paikkeilla paremman otteen. Paine ei kuitenkaan tuottanut maalipaikkoja. Viikinkien maalivahti Denys Pervoville tuli ensimmäisen todellinen työtilaisuus, kun hän nyrkkeili 19. minuutilla Samuel Tammivuoren laukauksen/keskityksen kulmaksi. NJS:llä oli taukoon mennessä neljä kulmaa, Viikingeillä kaksi.

Viikingeillä oli paikka jakson puolivälissä, kun Matias Ailio syötti Julius Remeksen läpi, mutta laukaus epäonnistui ja Otso Knuuttila poimi helposti kohti vierivän pallon. Parin minuutin kuluttua Miro Salminen tuli laitaa pitkin ja keskitti Janar Georgelle etutolpalle, mutta pallo ei mahtunut tolpan ja Pervovin välistä verkkoon ja tilanne kuivui kulmapotkuksi. Erinomainen tilaisuus mennä johtoon koitti NJS:lle 32. minuutilla, kun Tammivuori keskitti Aleksi Kilpeläiseltä saamansa syötön pilkun paikkeilla vapaana olleelle Miro Salmiselle, mutta Salmisen potku ei osunut palloon.

NJS hallitsi puoliajan loppua ja tilanteita syntyi: viime minuuteilla Vico Salminen antoi hyvän syötön Tony Lehtimäelle, joka karkasi maalivahdin alueen kulmalle, mutta osui etutolppaan. Vielä ennen vihellystä Viikingit sai parhaan paikkansa täsmälleen samanlaisesta tilanteesta, mutta tolpan sijasta pallon torjui Knuuttila ja jatkossa Max Ehrnrooth yritti uudelleen, mutta tulokseksi jäi Viikinkien toinen kulmapotku.

Toisen puoliajan NJS aloitti innolla, Samuel Tammivuori laukoi jo kahden minuutin kuluttua kaukaa 25 metristä pallon kaksi metriä maalin yli. Sitten 49. minuutilla NJS:n puolustukselle tuli black out. Max Ehrnrooth, Matias Ailio, Patrik Ahonen syöttelivät NJS:n puolustuksen häiritsemättä ja lopuksi Julius Remes päästi Ehrnroothin syötön ohitseen Patrik Ahoselle, jolla oli aikaa ja tilaa laukoa pallo kymmenestä metristä vasempaan etunurkkaan.

Maalin jälkeen NJS:n valmennus reagoi ja kentälle tulivat keskikentälle Toivo Xiong ja vasempaan laitaan Kelechi Anyamele. Tämä piristi peliä ja NJS painoi päälle,

Pari minuuttia ennen tunnin täyttymistä Janar George laukoi kuudentoista rajan takaa Tony Lehtimäen syötöstä, mutta Pervov torjui. NJS haki kiivaasti tasoitusta, mutta viimeistely ontui eikä sitä päästy aina edes hyökkäysten päätteeksi yrittämään Viikinkien puolustuksen ollessa valppaana. Vuosaarelaisten puolustus oli päästänyt tähän mennessä peräti 41 maalia, mutta jotenkin se seula oli tiivistetty ja joukkue puolusti hyvin johtoasemaansa.

Lehtimäki karkasi 65. minuutilla taas läpi, mutta ahdistettuna laukaus meni ohi. Paras tilanne syntyi 63. minuutilla. Keskikentän laitaan vaihdosta nostettu Kkelechi Anyamele keskitti, mutta Miro Salmisen akrobaattinen hyppypotku kuudesta metristä osui Pervoviin. Paluupallo pomppasi Tony Lehtimäelle, mutta laukaus pomppivaan palloon vei sen neljästä metristä maalin yli.

Vieraiden voittomaali syntyi vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa ja taas NJS:n puolustuksen kustannuksella.

Patrik Ahonen sai pallon vasempaan laitaan ja oli kolmen palokärjen niin löyhästi ympäröimä, että syöttö keskelle onnistui. Siellä NJS:n toppareiden välisessä laajassa kymmenmetrisessä aukossa odottivat peräkkäin Julius Remes ja Max Ehrnrooth. Remes sai syötön ja jatkoi sen Ehrnroothille kuudentoista rajalle, josta hyökkääjän oli helppo edetä seitsemään metriin ja laukoa kovaa vasempaan nurkkaan.

Nyt NJS kokeili samaa, joka PKKU-ottelussa tuotti nopean tasoituksen. Aapo Mäki nousi topparin hommista hyökkäyksen tueksi ja tuoreita jalkoja kärkeen toi Eetu Sankkinen.

NJS painosti ja Tony Lehtimäki jätti 86. minuutilla laitapuolustajan taakseen, mutta keskeltä ennätti toppari ahdistelemaan niin, että veto 8 metristä meni taas yli.

Kavennus syntyi 87. minuutilla. Miro Salminen oli menossa keskeltä Anyamelen syötöstä läpi, mutta Abdirisaq Hussein kamppasi ja viimeisteli rikkeensä lantiotaklauksella, joten pallo vietiin pilkulle. Salminen laukoi itse kovaa oikealle kun Pervov oli aikeissa torjua vasemmalta.

Tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaan. Viimeinen yritys lisäajalla oli Tony Lehtimäen kierteinen veto kohti etuyläkulmaa 17 metristä, mutta Pervov pelasti nyrkkeilemällä pallon sivurajan yli. NJS:n yrityksestä kertoo toisen puoliajan kuusi kulmapotkua Viikinkien yhtä vastaan, mutta kulmapotkut ja rajaheitot eivät ole NJS:n pistepussia ennenkään paljon kasvattaneet.

Erotuomarin puhallettua pelin päättyneeksi satakunta maskein suojautunutta fania palasi pettyneinä kotiin. Itse asiassa tasapelikin olisi ollut pettymys, vaikka se sarjapaikkaan olisi riittänytkin.

NJS:n tuorein voitto tuli lohkoa johtavasta ja kaikella todennäköisyydellä Ykköseen nousevasta PK-35:stä elokuun lopussa. Sen jälkeen oli ohjelmassa JäPS ja kolme sarjataulukon kellarikerroksen joukkuetta NJS:n alapuolelta. Saaliina näistä oli vain viime hetken tasapelipiste tällä kierroksella putoamisensa varmistaneesta Kultsusta ja sijoituksissa ohi ovat kiivenneet säilymisen NJS:n kustannuksella varmistanut Reipas sekä PKKU. Jalkapallo on peliä paitsi kentällä myös korvien välissä. Tästä lienee ahdingossa kyse pelaavan kokoonpanon valitsemisen haasteiden ohessa.

Seuraavalla kierroksella on ratkaiseva taistelu lohkon voitosta Lappeenrannassa PEPO:n ja PK-35:n välillä. NJS:n kannalta tärkein on Viikinkien ja PKKU:n kohtaaminen Heteniityssä. Voitolla kotijoukkue Viikingit pakottaa NJS:n haalimaan lisäpisteitä, sillä Viikinkien viimeinen vastustaja on vailla motiivia pelaava Reipas, jonka PEPO pieksi mennen tullen 6–0. PKKU pelissä Viikinkien tasapeli ja tappio merkitsevät, että Palokärjet välttää putoamisen NJS M2:n seuraksi Kolmosdivariin jopa ilman lisäpisteitä.

Huonon jakson päättämiseen on vielä kaksi tilaisuutta. Lauantaina klo 14 pelataan tekonurmella kauden viimeinen kotiottelu JäPS:iä vastaan. JäPS hävisi kotonaan NJS:n viimeiselle vastustajalle Kiffenille 0–3 eikä sen tavoitteekseeen ilmoittama nousu Ykköseen ole enää mahdollinen. Kausi päättyy lauantaina 31.10. klo 14 Kiffeniä vastaan Talin hallissa (!).

Tekti ja kuvat Matti Murto

Kymmenestä NJS:n kulmapotkusta ei syntynyt tuloksia.
NJS:n ahkerin laukoja Tony Lehtimäki ohittaa taas Reittu Ahmalan, mutta Abdirisaq Hussein ennättää hätiin.
Samuel Tammivuori ja Harry Kossigbo tavoittelevat palloa. Vasemmalla Janar Georg, Onni Soiniemi ja Aapo Mäki. Istumassa Ayuub Abdi, oikealla Jesse Mutikainen ja Obinna Nzeh.

Recent Posts