Yhteenveto ja kiitos kaudesta 2020

 In Etusivu, M1, M1 Raportit, NJS

Erikoinen kausi

Koronan takia kauden aloitus viivästyi ja sarjan pelitapa muuttui. Yksinkertaisen sarjan lisäksi pelattiin neljän joukkueen alalohkoissa kaksi ottelukierrosta. Ottelumääräksi tuli tavallisen 22: sijasta 17. NJS:n kanssa samassa alalohkossa pelasivat PK-35, JäPS ja PKKU.

NJS:n kotilohkosta ei pudonnut kukaan, PK-35 voitti ja sarjataulukossa joukkueiden keskimääräinen sijoitus on 5,75 ja pistemäärä 25,75.

Toisen lohkon muodostivat Kiffen, Honka Akatemia, EPS ja Viikingit. Lohkosta putosi Viikingit, keskimääräinen pistemäärä oli 23 ja sijoitus 6,5.

Kolmas alalohko oli PEPO, MiPK, Reipas ja Kultsu. Tästä Kultsu putosi, pisteitä joukkueet keräsivät keskimäärin 22,25 ja joukkueiden sijoitusten keskiarvo oli seitsemäs.

Selviä eroja alalohkojen välillä siis oli, mutta ei mahdottoman suuria.

NJS pärjäsi kovassa aluelohkossaan hyvin. Kolminkertaisessa sarjassa irtosi 11 pistettä. Aluelohkon ylivoimaisesti paras oli PK-35 24 pisteellä. Ainoan tappion aiheutti NJS. Palokärkien taakse jäivät JäPS (10 pistettä) ja PKKU (7 pistettä).

Yllättävää on, että muiden lohkojen joukkueilta saatiin kokoon kauden kahdeksasta pelistä vain seitsemän pistettä. Kovassa aluelohkossa pistekeskiarvo oli 1,22, mutta muita vastaan vain 0,875 (jolla yleensä putoaa sarjasta).

NJS oli selvästi kotijoukkue. Yhdeksässä kotipelissä Palokärjet keräsi 12 pistettä ja maaliero oli 15–15. Vieraskentillä pelattiin kahdeksan peliä, joista irtosi vain kuusi pistettä. Maaliero oli 13 –15. Vertailuun kelpaa pistekeskiarvo: kotona 1,33 p/ottelu, vieraissa 0,75 p/ottelu. Kotiotteluiden pistekeskiarvo on sama kuin koko viime kaudella kaikkien otteluiden yhteensä. Yleensä sarjapaikan säilyttäminen edellyttää ainakin 1,0 – 1,25 pisteen keskiarvoa.

Mikä meni pieleen?

Tämä on pakollinen kysymys, kun vertaa NJS:n pelaamista kärkikuusikon joukkueita vastaan niihin pisteisiin jotka saatiin haalittua häntäpään joukkueilta.

Kärkikuusikko oli PK-35, PEPO, Honka Akatemia, JäPS, Kiffen ja MiPK. Näistä muilta paitsi Mikkeliltä ja Hongalta NJS sai rohmuttua pisteitä; kaikkiaan kymmenestä pelistä 13 eli 1,3 pistettä per peli.

Alemman puoliskon joukkueilta (EPS, Reipas, PKKU, Viikingit ja Kultsu) irtosi seitsemässä pelissä vain viisi pistettä eli 0,71 pistettä ottelua kohden.

Kärkijoukkueita vastaan sarjatason edellyttämä pistemäärä ylittyi selvästi. Mutta kellariosasto vei palokärkiä rumasti, vaikka esimerkiksi Viikingit, Kultsu ja PKKU (kahdesti) kohdattiin kotikentällä, joka näytti olevan NJS:lle oleellinen vahvuus.

Kauden helpompi osa sujui uskomattoman heikosti.

Kolme jaksoa ja päätös

Kauden kulun voi jakaa kolmeen viiden ottelun jaksoon ja lisätä näihin viimeiset kaksi.

Ensimmäiset viisi ottelua olivat vaikeita. Maalinteko ei sujunut ja tässä NJS oli lohkon heikoimpia. Puolustus oli keskitasoa. Saaliina 3 pistettä (PEPO, lopulta lohkon kakkonen) eli 0,6 per ottelu, joka ei ennustanut hyvää.

Seuraavaan viiden ottelun jaksoon joukkue syttyi. Tuloksena 10 pistettä, mukana kärkijoukkueiden (silloin JäPS ja PK-35) päänahat ja pistekeskiarvo hieno 2,0. Maalejakin alkoi vihdoin syntyä, mutta loukkaantumisia tuli ja lainapelaajia tarvittiin. Sijoitus parani ja lukemaan 1,30 kasvanut pistekeskiarvo ennusti hyvää.

Seuraavassa viiden ottelun jaksossa pelattiin lohkon jälkipuolen joukkueita vastaan, mm kaikki putoajaehdokkaat. Odotukset olivat kovat, mutta jaksosta tuli katastrofaalinen sarja pettymyksiä. Ainoa piste heltisi viime minuuttien loppukirillä Kultsulta. Jakson keskiarvo oli vain 0,2 pistettä per ottelu ja putoamisuhka hiipi lähelle. Pistekeskiarvo koko kaudelta oli vajonnut 0,93:een.

Viimeiset kaksi ottelua olivat taas lohkon kärkipäätä vastaan. Ja osoittautui, että se todella sopii Palokärjille, tulos neljä pistettä ja keskiarvo 2,0. JäPS joutui jopa kahden vajaalle, mutta ylsi tasapeliin kipsissä pelannutta NJS:ää vastaan ja lopulta sarjapaikan varmistuttua vapautunut normaalitason suoritus Kiffeniä vastaan nosti koko kauden pisteet kahdeksaantoista ja pistekeskiarvon 1,06:een. Se riitti tällä kertaa, sillä putojajat olivat Viikingit ja Kultsu (12 ja 8 pistettä) ja taakse jäi myös PKKU (17 pistettä). Piste-erot olivat lopulta selvät. Maalierot lohkon kärkikuusikolla plussalla, EPS:llä nolla ja muilla negatiivinen. (Reipas -3, NJS -7, PKKU -4 ja putoajajoukkueet omassa luokassaan Viikingit -36 ja Kultsu -32).

Joukkue

Joukkueen kokoonpano vaihteli sitä enemmän mitä pitemmälle kausi eteni. Osaltaan asiaan vaikuttivat loukkaantumiset, asevelvollisuus, opiskelu, jne. Minuutteja keräsivät Otso Knuuttila (1530), Tony Lehtimäki (1472), Miro Salminen (1443), Kelechi Anyamele (1342) , Onni Soiniemi (1239), Vico Salminen (1063), Markus Laihanen (998), Mohamed Sheikh (799), Aapo Mäki (766), Samuel Tammivuori (757), Janar Georg (752), Joona Tukiainen (699), Ahmed Alaeddine (694),

Aleksi Kilpeläinen (472), Toivo Xiong (407), Jere Härkänen (433), Aziz Bhar (301), Eetu Sankkinen (292), Reko Räsänen (275), Mikko Oinonen (208), Jonathan Ndongala (207), Niko Aittasalmi (102) ja Faraz Ahadi (61).

Maaleja tekivät: Miro Salminen (10), Tony Lehtimäki (7), Eetu Sankkinen (2) ja kertaalleen osuivat Onni Soiniemi, Markus Laihanen, Samuel Tammivuori, Janar Georg ja Niko Aittasalmi. Yksi maali kirjattiin vastustajan omaksi maaliksi.

Joukkueen sisäisessä palkintogaalassa palkintiopöytää putsasivat erityisesti veljekset Miro ja Vico salminen. Vuoden tulokkaana joukkue palkitsi Aleksi Kilpeläisen.

Kiitos yhteistyökumppaneille elintärkeästä tuesta:

Atao / Umbrella Interactive

Betonipumppaus Laatikainen

Kiinteistö ja talonhoito Oy

Klaukkalan Hammaslääkäriasema

Korsisaari

Lähitapiola Uusimaa

Nurmijärven Capri

Nurmijärven kunta

Nurmijärven Sähkö

Puma

Ravintola Pihvimylläri

Team Sportia Klaukkala

Veikkaus

SATKUN KLUBIN ja USEAMPIEN KAUSIKORTTIEN OSTOLLA TUKEMASSA:

Marko Heiskanen

Pirjo Järvenpää

Maria Kallunki

Mikko Koskela

Toni Lindfors

Päivi ja Pasi Miettinen

Tuija Pajuoja

Hannu Rahkila

Kai Salminen

Jarkko Sankkinen

Veli-Matti Väärälä

Lisäksi haluamme kiittää kaikkia erittäin tärkeitä ottelutapahtumien talkoojärjestelyihin osallistuneita, kuuluttajia, järjestyksen valvojia, pallopoikia ja -tyttöjä, roudareita, lipunmyyjiä, kahviojärjestelijöitä, leipojia, grillimestareita, paarinkantajia, kuvaajia, otteluraporttien kirjoittajaa, seuran työntekijöitä, jne. Yhdessä olemme seura #palokärkisydän

Nyt hengähdetään hetki kunnes aletaan valmistautua jo neljänteen peräkkäiseen Kakkosen kauteen 2021.

Tilastoanalyysi ja kuvat Matti Murto, joukkueterveiset ja kiitokset Tommi Paananen

Recent Posts