Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS - Ilves  2 - 4

Klaukkala N

​PISTEET TAMPEREELLE - NJS PÄÄSI JO MAALIEN MAKUUN

Klaukkalan urheilukentän nurmella vaihtelivat lauantaina niin pelitilanteet kuin sääkin Nurmijärven Jalkapalloseuran kohdatessa Tampereen Ilveksen Subway Kansallisen Liigan 14. kierroksen ottelussa. Samalla tavalla kuin tuulenpuuskat, sadepilvet ja aurinko taistelivat taivaalla esiintymisvuorostaan, taistelivat NJS ja Ilves arvokkaista pisteistä. Kahden hyvin erilaisen puoliajan jälkeen peli päättyi vieraiden voittoon numeroin 2-4 (0-1).

Ensimmäinen puoliaika oli hyvinkin tarkkaa pelaamista molempien joukkueiden esittäessä parastaan puolustamisen suhteen. Hyökkäyssuuntaan kumpikaan joukkue ei ihmeitä esittänyt, maalipaikat loistivat satapäisen yleisön edessä poissaolollaan. Ilves sai avausmaalinsa lähes lahjaksi. Nurmijärveläisten hyökkäykset tyrehtyivät useimmiten omaan heikkoon syöttövalintaan. Kaksinkamppailuissa NJS pärjäsi mainiosti ja onnistui riistämään pallon vierailtaan useita kertoja. Prässipelaamiseen päävalmentaja Mikko Rannan NJS oli selvästi keskittynyt ja saikin suljettua Ilveksen rakentelut turvallisille alueille tai pakotettua Ilveksen topparit valitsemaan korkean syötön liian aikaisessa vaiheessa.

Toinen puoliaika erosi melkoisesti ensimmäisestä. Taistelu kentällä roihahti kummankin joukkueen onnistuttua maalinteossa viiden ensimmäisen minuutin aikana. Yleisö sai katsottavakseen toisella puoliajalla yhteensä viisi maalia ja ennen kaikkea kaksi joukkuetta, jotka halusivat todella voittaa ottelun. Palloa pelattiin paljon kohti kummankin joukkueen puolustuslinjaa, missä puolustuspelaajien osaamista testattiin ja hyväksi havaittiin. Erotuomari Sini Hakala sai juosta mukana pilli suussa, sillä rikkeitä tuli runsaasti. NJS:n loppukiri oli jatkon suhteen lupauksia antavaa, varsinkin kun Ilves alkoi olla viimeisen viidentoista minuutin aikana koko lailla jumissa omalla kenttäpuoliskollaan.

NJS jatkaa tuloksen myötä sarjataulukon viimeisenä joukkueena ja ensimmäisen voittonsa jahtaamista. Ilves jatkaa kahdeksantena vain yhden pisteen FC Honkaa ja seitsemättä sijaa perässä.

Tapahtumia, ensimmäinen puoliaika

8min Palokärkien keskikenttäpelaaja Sini Mäkinen pääsee puskemaan Sonja Hillbergin sivuvapaapotkun kohti Ilves-maalia. Pallo päätyy pompun kautta maalivahti Meri Hämäläisen syliin.

15min 0-1 Ilveksen Silja Tuomisen ärhäkkä prässääminen yllättää NJS-puolustuksen. Tuominen riistää pallon ja syöttää sen Heta Olmalalle. Olmala viimeistelee rauhallisesti ohi liukastuvan NJS-maalivahti Sini Kyllösen.

27min Ilveksen Pipsa Saarilahti kokeilee 20 metristä. Veto lähtee kovaa, mutta laukaus kohoaa selvästi yli maalin.

33min Ilveksen toppari ylittää korkealla syötöllä NJS:n puolustuslinjan. Olmala säntää perään ja karistaa NJS-puolustajat kannoiltaan. Kyllösen nopea vastaantulo ja heittäytyminen pallon kimppuun pelastaa NJS:n takaiskulta.

Toinen puoliaika

48min 0-2 Ilveksen keskikenttäpelaaja Aino Rasinen pääsee purkupalloon kiinni ja kuljettaa kohti NJS-puolustusta. Olmala tekee samaan aikaan pystyjuoksun, johon Rasinen syöttääkin pallon oikea-aikaisesti. Olmala sijoittaa pallon jälleen varmasti maaliin.

50min 1-2 NJS-kapteeni Laura Kölhi kaadetaan hyökkäyspäässä kulmalipun tuntumassa. Erotuomari Sini Hakala viheltää Palokärjille vaparin. Hillberg nostaa hienosti pallon vapaapotkusta Ilveksen maalin eteen. NJS:n keskikenttäpelaaja Nanna Niva saa häirittyä selkäpuolelta Ilves-pelaajan purkuyritystä sen verran, että tämä ohjaa pallon omaan maaliin. NJS:n pitkä maaliton putki on poikki!

56min 1-3 Ilves saa puolestaan vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Silja Tuominen ampuu pallon rangaistusalueen kulmasta voimalla yläriman ja nurmen kautta NJS-maaliin.

64min 1-4 NJS pelaa löysästi maalipotkutilanteessa. Ilves-hyökkääjä Pipsa Saarilahti puolustaa eteenpäin, riistää pallon ja sijoittaa sen ohi Kyllösen.

73min Kölhi antaa 40 metristä vapaapotkun. Ilves purkaa pallon pois boksistaan. NJS-hyökkääjä Ella Leskelä ottaa haltuunsa purkupallon ja syöttää sen vierelleen Hillbergille. Hillbergin laukaus lähtee lupaavassa kaaressa kohti Ilves-maalia, mutta Hämäläinen saa kurkotettua ja ohjattua pallon yläriman yli. Seuranneen kulmapotkun Ilves purkaa pois vaaralliselta alueelta.

79min 2-4 NJS-maalivahti Kyllönen lähettää mainion avauspotkun maasta kohti oikeaa laitakaistaa. Pallo pomppaa yli puolenkentän viivan, mistä NJS-laitapelaaja Hertta Lammio ottaa sen kuljetettavakseen. Lammio suuntaa pallonviennin Ilveksen linjojen väliin ja syöttää hyökkäystä tukemaan nousseelle Peppi Puhakalle. Keskikenttäpelaaja Puhakka tuikkaa pallon Ilveksen linjan taakse, jonne Leskelä on ajoittanut juoksunsa. Ella Leskelä pääsee Ilves-pelaajan voimakkaasta häirinnästä huolimatta iskemään uransa ensimmäisen liigamaalin.

90+2min Hillberg antaa vapaapotkun keskiviivan tuntumasta. Pallo laskeutuu Ilveksen rangaistusalueelle ja pienen kahakan seurauksena peliväline päätyy NJS-laituri Venla Haikalan eteen. Haikala ampuu heti, mutta laukaus suuntautuu matalana maalin ohi.

Annika Kulha mv

NJS jatkaa Subway Kansallisen Liigan pelejä kotinurmella. Lauantaina 6.8. Klaukkalan nurmelle vieraaksi saapuu FC Honka.
Tilastot

2 - 4

Ilves
(0-1)
15'MaaliOlmala Heta
48'MaaliOlmala Heta
57'MaaliTuominen Silja
64'MaaliSaarilahti Pipsa
79'MaaliLeskelä Ella