Edustus Naiset, Kansallinen Liiga

NJS NJS - Ilves  2 - 2

Klaukkala TN

​KOTIYLEISÖ SIIVITTI PALOKÄRJET TASAPELIIN

Subway Kansallisen Liigan Haastajasarjan kierroksella 5/6 NJS avasi vihdoin kotipistetilinsä. Pisteet Tampereen Ilveksen kanssa tasattiin lauantain syysiltapäivässä Klaukkalan tekonurmella lukemin 2-2 (1-2). Kotiyleisön vankkumaton tuki kauden viimeisessä kotiottelussa siivitti Palokärjet nousemaan kahdesti tappioasemasta riemukkaasti tasoihin.

Voisi sanoa joukkueiden olleen tällä kaudella veljekset kuin ilvekset. Keskinäisistä neljästä ottelusta kumpikin joukkue vei voiton kerran ja kahdesti päädyttiin pisteiden tasajakoon.

Ottelun maalit

12min 0-1 Ilveksen Patricia Bohui karkaa NJS-puolustukselta keskikaistalla. Matala laukaus lähtee kohti NJS-kapteeni Annika Kulhan vartioimaa maalia ja pallo löytää tiensä Kulhan vasemman käden ja tolpan välistä maaliin.

15min 1-1 rp. NJS-toppari Salla Hyvönen lähettää pallon hyökkääjä Helmi Lahtiselle. Lahtisen puskujatko tavoittaa rangaistusalueen rajalle nousseen Peppi Pisilän. Hyökkääjä Pisilän rynnätessä boksiin, Ilves-kapteeni Laura Laurikainen joutuu tilanteesta myöhästyessään kaatamaan etenijän sääntöjen vastaisesti. Laurikainen selviää keltaisella kortilla, sillä erotuomari Amir Hajizadeh määrää NJS:lle rangaistuspotkun. Pallon taakse asettuu U19-maajoukkueen Skotlannin-matkalta palannut puolustaja Nette-Nina Hiltunen. Hiltunen kestää paineet ja painaa ensimmäisen liigamaalinsa varmasti ohi Ilves-veskari Roosa Karppisen.

34min 1-2 NJS-alakerta kierrättää palloa. Huolimattoman siirtelyn seurauksena vauhtinsa menettänyt pallo päätyy Palokärkien kannalta vaarallisimmalle Ilves-pelurille. Heta Olmala nappaa pallon, kiertää Kulhan ja laukoo jo kauden viidennen maalinsa. Olmala on viidestä maalistaan peräti neljä iskenyt NJS:n verkkoon.

90+1min 2-2 NJS:n päävalmentaja Mikko Ranta on muokannut toisen puoliajan kuluessa 4-4-2-muodon vaihtojen myötä hyökkäävämpään 4-3-3-formaatioon. Palokärjet prässäävät ärhäkkäästi ja etenevät toistuvasti kohti Ilves-boksia. Hyvätkään NJS-hyökkäykset eivät tuota laatupaikkoja ja tuomarin myöntämä kahden minuutin lisäaika alkaa käydä vähiin. Voitto näyttää jo karkaavan Ilveksen bussin mukana Tampereelle, kun keskushyökkääjä Ella Leskelä saa pallon keskiympyrän tuntumassa. Leskelä jatkaa pallon tarkasti ja oikealla voimalla ahtaaseen kolmioon, jonka muodostavat Ilveksen topparipari ja maalivahti. Samaiseen väliin on kuitenkin pinkomassa myös Pisilä, joka saa kuin saakin vietyä pallon Ilves-pelaajien välistä. Pisilä kuljettaa pallon oikealta puolelta ja sijoittaa sen tyhjään maaliin. Kuten Hiltuselle, myös Pisilälle maali on aikuisten pääsarjassa ensimmäinen.

NJS-varoituksia

39min NJS-laituri Senja Haikola ei halua Ilveksen paitaa, mutta osa sellaista on kiistatta hänellä nyrkissään. Erotuomari käyttää sääntökirjan mukaista oikeuttaan ja Haikola saa kauden ensimmäisen varoituksensa.

43min Palokärkien laitapuolustaja Laura Kölhi näkee keltaista katkaistessaan Ilveksen syöttöyritystä. Pallo pomppaa maan kautta Kölhin käteen. Varoitus on Kölhille kauden kolmas.

57min Pisilä saa kauden toisen varoituksensa. Susikäsi osuu palloa suojatessa Ilves-pelaajan kasvoihin.

NJS-kokoonpano Ilves-ottelussa

1 Annika Kulha mv, C

5 Nette-Nina Hiltunen

2 Venla Haikala (63min vaihto 27 Sini Mäkinen)

24 Salla Hyvönen

8 Laura Kölhi

39 Senja Haikola (63min vaihto 3 Ella Leskelä)

21 Nanna Niva (89min vaihto 25 Alina Koulik)

20 Linda Räisänen

28 Hertta Lammio (46min vaihto 18 Emmiina Taivassalo)

7 Peppi Pisilä

19 Helmi Lahtinen(77min vaihto 13 Nora Wuori)

Vaihdossa:

35 Kerttu Karresmaa mv

6 Paula Kantelinen

Seuraavat matsit

Putoamisen jo aiemmin varmistaneet Palokärjet päättävät taipaleensa Subway Kansallisessa Liigassa Oulussa ONS:n vieraana. Ottelu pelataan Haastajasarjan voiton ratkaisevan Ilves-FC Honka-kamppailun kanssa yhtäaikaisesti lauantaina 22.10. klo 16.00.

Kuva Milla Vesanto

Tilastot

2 - 2

Ilves
(1-2)
12'MaaliBohui Patricia
15'MaaliHiltunen Nette-Nina
34'MaaliOlmala Heta
91'MaaliPisilä Peppi