NJS T02, T03, T04 treenaa yhdessä Klaukkalassa, Rajamäellä ja Parkkimäessä ja osallistuu HKI/Uusimaa-sarjoihin jokaisessa ikäluokassaan. Omat kotisivut, joita päivitetään aktiivisesti, löytyvät täältä

Pelaajat
Olivia Ahola Annika Arts Olivia Eklund
Pinja Eklund Jenna Grönqvist Laura Grönqvist
Hempi Heikkinen Eevi Hippi              Nette-Nina Hiltunen Salla Hyvönen
Elli Kahiluoto Kaisa Karjalainen       Iida Korhonen Elli Korpela                           Anni Leppänen
Jenni Kotamäki Silja Kuronen Sini Kyllönen
Hertta Lammio Emma Laine              Amanda Laurila Avilla Lehtonen
Natalia Lentonen Telma Matilainen        Jenni Mikkola Sara Neiglick
Nanna Niva Anniina Parikka      Pinja Nuopponen Senni Nurkkala
Inkaliina Nurminen Kaisla Nykänen Ella Pajasmaa
Anni Pajuoja Tytti Petrell                        Peppi Pisilä Peppi Puhakka
Neea Rantahakala Milla Räisänen Oona Sevenius
Erika Tuominen Anna Viitanen              Aada Virtanen  Emmi Wiren

Toimihenkilöt
Tehtävä Nimi Yhteystiedot
Joukkueenjohtaja Janne Puhakka janne.puhakka[at]kansallisgalleria.fi
040-653 0060
Vastuuvalmentaja Toni Pisilä toni.pisila[at]gmail.com
040-543 6592
Valmentaja Jarmo Eklund
Petri Grönqvist
Kaisa Luonuansuu
Jari Räisänen
 Fysiikkavalmentaja  Jani Sevenius
MV-valmentaja Otso Knuuttila
Rahastonhoitaja Kaisa Kyllönen kaisa.kyllonen[at]gmail.com
040-553 3604
Varusteet Helena Niva
 Huoltajat Jani Niva
Eija Laine
Tuija Pajuoja
Webmaster

Uusille pelaajille

Ota yhteyttä joukkueenjohtajaan


Raportteja

NJS Tikkatytöillä huikea jalkapalloretki Tanskaan ja Ruotsiin

Nurmijärven Jalkapalloseuran 2003-04 syntyneiden tyttöjen joukkue NJS Tikkatytöt teki heinäkuun puolivälissä unohtumattoman matkan Tanskaan ja Ruotsiin. Ensin oli ajatuksena viedä tytöt seuraamaan jotain sopivaa naisten EM-ottelua, mutta kun lohkoarvonnassa Suomen alkusarjan vastustajiksi selvisivät mm. Ruotsi ja Tanska, kehittyi idea pelkän ottelun seuraamisen lisäksi harjoitusotteluiden pelaamisesta molempien maiden tyttöjen kanssa. Ja tietenkin EM-otteluksi valittiin samantien Suomen ja Ruotsin kohtaaminen Gamla Ullevilla.

Pelikuntoa oli pidetty kesäkuussa yllä sarjapelien lisäksi osallistumalla Euroopan suurimpaan tyttöjalkapalloturnaukseen Stadi Cupiin, 03-poikien turnaukseen Kellokoskella sekä tyttöjen Pumpuli Cupiin Hämeenlinnassa. Stadi Cupissa toinen joukkue selvisi A-kierroksilla puolivälieriin ja toinen B-kierroksilla välieriin, poikien turnauksesta saatiin tuntumaa kovista peleistä ja yksi voittokin. Hämeenlinnasta tuomisina oli T02-sarjasta hienosti hopeapokaali ja T03-sarjan neljäs sija.

Yhdeksän kuukauden suunnittelu- ja valmisteluprojekti konkretisoitui kesäisenä torstaiaamuna klo viisi, jolloin 43 hengen retkikunta oli sovitusti paikalla Helsinki-Vantaan lentokentällä. Pelaajia oli mukana 19, loput seurueesta olivat perheenjäseniä. Kun aamun aikana kelloja käännettiin tunnilla taaksepäin, oltiin ensimmäisessä kohteessa tanskalaisen Sundby BK:n klubitalon aamiaisella kello 9:30 paikallista aikaa.

Kööpenhaminalaisten kanssa oli sovittu, että pelataan kahdella ryhmällä tuplapelit siten, että molemmat joukkueet kohtaavat kummatkin vastustajat. Tanskassa 7v7-pelimuotoon siirrytään vasta muutama vuosi Suomea myöhemmin, joten pelitapa oli heille uusi ja kenttä varmasti tuntui isolta. Muutamia sääntöerojakin löytyi – keskeisimmät paitsiosäännön puuttuminen ja maalivahdin oikeus ottaa pallo käsiin oman pelaajan syötöstä. Samat säännöt olivat käytössä Ruotsinkin puolella, jossa kuitenkin oli jo totuttu 7v7 -pelitapaan kuluvan kauden aikana.

Mukava tapa molemmissa maissa oli pelaajien kättelyt jo ennen peliä, jossa samalla vastustajille toivotetaan hyvää ottelua. Tikkatytöt pelasivat aikaisesta herätyksestä huolimatta erittäin pirteästi ja olivat kaikissa peleissä niskan päällä. Toinen joukkue voitti pelinsä 4-0 ja 5-3, toisen pelin päättyivät 9-2 ja 1-1. Tanskalaisten ikäluokkavalmentaja totesi pelin jälkeen heidän tyttönsä eivät pystyneet vastaamaan ”to finnish Sisu” ja tunnusti rehdisti suomalaiset paremmiksi.

Kaikkien matkan aikana pelattavien pelitapahtumien jälkeen Tikkatyttöjen pelaajat kävivät kukin antamassa vastustajan pelaajalle muistoksi sekä Suomen naisten EM-joukkueen valokuvan, että Tikkatyttöjen oman joukkuekuvan, jonne taakse tytöt olivat kirjoitettaneet kiitokset pelistä ja kivan futiskesän toivotukset.

Matkalle vuokratun tanskalaisbussin kuljettana toiminut Steen vei ryhmän Juutinrauman sillan yli Ruotsin puolelle, jossa majoituttiin Malmössä hotelliin ja levättiin hetki. Iltapäiväksi suunnistettiin toiseen pelikohteeseen Kävlingeen, joka sijaitsi 25km päästä hotellista.

Kävlingessä pelattiin Ljungvallan hyvinhoidetulla nurmikentällä, joka sijaitsi idyllisellä paikalla keskellä viihtyisää pientaloaluetta. Salkoon oli vedetty molempien maiden liput ja katsomossa oli todella paljon väkeä kannustamassa paikallisia Furulunds IK:n ja Lunds BK.n joukkueita, joiden kanssa pelattiin tuplaottelut aamuisten pelien tapaan. Etukäteen molemmat joukkueet tiedettiin varsin koviksi ja omienkin sanojensa mukaan he ovat eteläisen Ruotsin kärkijoukkueita.

Toinen Tikkatyttöryhmä taipui Furulundsille 0-3 ja Lundsille 1-5, mutta toinen joukkue selvisi 2-1 voittajaksi Lundsista ja venyi 1-1 tasapeliin Furulundsin kanssa. Tapahtuman jälkeen isännät laittoivat grillin kuumaksi ja tarjosivat vieraille maittavat hampurilaiset lisukkeineen.

Perjantaiaamuna bussi matkasi kohti pohjoista: tiedossa oli jälleen pelit kahdella eri paikkakunnalla, jotka oli sovittu sopivasti matkalle Göteborgiin. Aamun peleissä Glumslövissä vastaan tuli ”Team Sweden”, jonka kahteen ryhmään oli koottu pelaajia alueen viidestä kärkiseurasta. Pelit pelattiin pidemmällä peliajalla (2x30min) ja kumpikin Tikkatyttöryhmä kohtasi yhden vastustajan ryhmän.

Ennen otteluja soitettiin komeasti kummankin maan kansallishymnit ja suomalaispelaajat lauloivat Maamme-laulun hienosti ja kuuluvasti mukana. Ruotsalaistytöt olivat isäntien mukaan ”ottaneet mallia Zlatanista” ja Du Gamla Du Fria -laulun sanat kuuluivat selvästi vaimeampina.

Molemmat pelit olivat tasaisia, mutta päättyivät kuitenkin isäntäjoukkueen voittoon (1-0 ja 4-2). Jälleen kuumeni grilli pelien jälkeen ja yhteistä aikaa vietettiin mukavasti jutellen ja syöden. Ennen siirtymistä Falkenbergiin käytiin pulahtamassa meressä kauniilla rannalla, jonne oppaiksi bussiin saatiin Glumsövin pelureita.

Iltapäivän pelit pelattiin IF Böljanin kanssa Falkenbergissä. Siellä oli sovitusti vastassa erikseen 02- ja 03-syntyneiden joukkueet, joten Tikkatyttöjen ryhmitys oli tehty sen mukaisesti. Molemmat pelit kulkivat suomalaiskomennossa. 03-pelin NJS voitti 2-0, toisessa pelissä jäätiin 1-1 -tasapeliin selkeästä hallinnasta huolimatta.

Illaksi saavutiin Göteborgiin, jossa majoituttiin uuteen hotelliin ja vietettiin iltaa syömällä ja uimalla. Lauantaiaamuna edessä oli viimeinen pelikohde Mölndal, joka sijaitsee noin 10km Göteborgista etelään. Paikallinen Jitex BK on nais- ja tyttöjalkapalloseura, jonka edustusjoukkue pelaa Ruotsin mestaruussarjassa ja jonka riveistä löytyy myös kolme suomalaispelaajaa – Annica Sjölund, Minna Meriluoto ja Leena Puranen. Tikkatytöille oli järjestetty pukuhuoneeksi naisten joukkueen koppi, jonne tytöt jättivät omat NJS- ja Suomi -terveisensä Sjölundin istumapaikalle.

Tikkatytöt ehdottivat ennen peliä jälleen kansallislaulujen laulamista ja Jitexin tytöt tarttuivat innolla ehdotukseen. Tällä kertaa laulettiin ilman säestystä ja ruotsalaistytöistäkin lähti jo reippaasti ääntä.

Jitexin toisessa joukkueessa pelaajat olivat 03-04 ja toisessa 02-03 syntyneitä. Peli ensinmainittua vastaan ratkesi jo viiden minuutin pelin jälkeen ja tauolla tilanne oli jo 7-0. Lopputulokseksi pelattiiin 8-1. Toinen ottelu oli huikeaa taistelua ja käytiin aidossa Finkampen-hengessä. Tikkatytöt oli pelissä hallitsevampi, mutta viimeistely ja syöttötarkkuus olivat ensimmäisellä jaksolla kateissa. Alussa hankittu 1-0 johto oli jakson kuluessa muuttunut 1-3 tappioksi, Jitex oli tehnyt osumansa hyvällä prosentilla.

Vielä 15 minuuttia ennen loppua oltiin samassa tilanteessa, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin syntyi kavennusmaali, jonka perään heti Jitexin 4-2 johtomaali. Tikkatytöt kaivoivat esiin viimeiset voimanrippeensä ja kavensivat jälleen. Kulmapotkusta saatiin sen jälkeen aikaiseksi tasoitus ja noin minuutti ennen peliajan päättymistä – jälleen kulmapotkusta – vielä voittomaalikin. 5-4 loppunumeroihin oli mukava päättää oma peliurakka.

Totuttuun tapaan grilli oli jälleen päälllä taistelujen tauottua ja NJS-tytöille jaettiin myös Jitexin suomalaispelaajien keräilykortit muistoksi tapahtumasta (aivan – Ruotsissa siis on keräilykortteja myös naisten joukkueista..!).

Iltapäivä vietettiin Lisebergin huvipuistossa, jossa hurjimmat jaksoivat jonottaa lähes tunnin puiston vetonaulaan, Balder-vuoristorataan. Muutkin laitteet olivat hauskoja ja mukavaa vaihtelua jo varsin tutuille Linnanamäen laitteille.

Lisebergistä käveltiin noin kilometrin matka Gamla Ulleville, jossa jo ennen ottelua oli aivan uskomaton tunnelma. Loppuunmyyty (16 414 katsojaa) katsomo, sinikeltaisena vellova yleisömeri ja pienempi, mutta äänekäs suomalaisten joukko piti yllä hyvää tunnelmaa myös ottelun aikana, vaikkakin se ratkesi ruotsalaisille jo alkuvaiheessa. Paluumatkalla hotellille Tikkatytöt pitivät varsin selvänä, että ”sitten kun me isona pelataan Ruotsia vastaan, me ei varmasti hävitä”.P7130798_360

Sunnuntain ohjelmassa oli enää leppoisa paluumatka Göteborgista Kastrupiin, josta lento Helsinki-Vantaalle. Neljän päivän aikana matkaa taitettiin bussilla kaikkiaan 730 kilometriä. Tytöt ja kaikki mukana olleet valmentajat ja perheenjäsenetkin saivat retkeltä roppakaupalla arvokkaita muistoja, kokemuksia ja uusia elämyksiä. Pelikentiltä saldoksi 14 ottelusta jäi seitsemän voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota.

Pienen tauon jälkeen Tikkatyttöjen pelit jatkuvat jälleen elokuussa, jolloin Tikkatytöt jatkaa pelaamista kolmessa sarjassa (T03, T02 ja P03) ja osallistuu lisäksi muutamaan kovatasoiseen turnaukseen, joista ensimmäinen on jo ennen koulun alkua Lahdessa pelattava tyttöjen Masto Cup.

 

P7130625_800

Jitexin 5-4 kaadossa hattutempun tehnyt Minka taistelee tiukasti pallosta

P7120489_800