MOOTTORIT KÄYNTIIN, NAISTEN LIIGASTARTTI TALISSA
Julkaistu: 24.03.2022 20.22

MOOTTORIT KÄYNTIIN, NAISTEN LIIGASTARTTI TALISSA

NJS-naisten edustusjoukkueen seitsemän kuukauden festivaali, Subway Kansallinen liiga, pyörähtää käyntiin viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla esiintyvä NJS aloittaa kautensa Talin hallissa Helsingin Palloseuran vieraana. Kauan odotettu erotuomarin pillin vihellys kuullaan lauantaina 26.3. klo 17.00.

Subway Kansallisen Liigan peliformaatti on tuttu edelliskausilta. Ensin kymmenen joukkuetta kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa. Perussarjan jälkeen kuuden parhaimman joukkueen yksinkertaisessa Mestaruussarjassa ratkotaan mitalien värit ja neljän viimeisimmän joukkueen keskuudesta etsitään kaksinkertaisessa Haastajasarjassa putoaja ja liigakarsija.

Avausvastustajaksi HPS on Palokärjille ihanteellinen ja samalla heti tärkeä tasonmittari. Useissa ennakoissa sarjataulukon alempaan puoliskoon veikatut joukkueet ovat toisilleen tuttuja. Viime kaudella HPS asemoitui liigakarsijan paikalle. Kuin parturin työelämä, oli sarjatason säilyminen liigassa Hopsille hiuskarvan varassa. Liigakarsinnoissa nimenomaan NJS:n kohdannut HPS oli kummassakin pelissä parempi luvuin 2-0, mutta NJS:lläkin oli peleissä hetkensä. Myöhemmin NJS sai liigapaikkansa, kun hopeajoukkue Tikkurilan Palloseura luopui omastaan. Karsintojen jälkeenkin talven harjoitupeleissä HPS ja NJS kohtasivat kerran. Peliään vielä vahvasti etsinyt NJS jäi tuossa pelissä virhesuman myötä jyrän alle luvuin 4-0.

Talven Suomen Cupissa HPS jäi NJS:n tavoin lohkovaiheeseen. HPS voitti Cupissa FC Sportin, pelasi tasan Vaasan IFK:n kanssa ja koki tappion PK-35:lle. Viimeisimmät harjoitusottelut HPS on pelannut Ilvestä ja FC Honkaa vastaan. Ottelut olivat vähämaalisia, sillä Ilveksen HPS voitti luvuin 1-0 ja Hongan kanssa peli päättyi maalittomana. Suorissa hyökkäyksissä vaarallinen HPS ei ole kenties löytänyt viime peleissä aivan niitä tiloja, joista nopeat yläkerran pelaajat pääsisivät tekopaikoille.

HPS:llä on, yllättävää kyllä, sarjan ainoa naispuolinen päävalmentaja. Jo viime kauden lopulla Mari Savolainen otti ohjat Toni Anttilalta. Savolainen on nuorentanut jonkun verran joukkuettaan tuoden useita nopeita nuorisomaajoukkuepelaajia pelaavaan rinkiin mukaan. Perushopsilaiset, hyökkääjä Piipa Kämppi ja keskikentän kapteeni Aino Lehtinen toki jatkavat vielä joukkueessa. Viime kauden ulkomaalaisvahvistus Claudia Cagnina on jättänyt Suomen ja Paloheinän pölyt taakseen.

NJS:n talvikausi on ollut päävalmentaja Mikko Rannan mukaan monellakin tavalla poikkeuksellinen. Uusien pelaajien integroituminen viime kauden pelaajarunkoon on pyritty tekemään niin jouhevasti kuin se ylipäätään voi olla mahdollista. Palokärkiin siirtynyt joukko on tuonut seuraan yksilölliset ja hyvin vaihtelevat taustatarinansa. Laaja, lähes kolmenkymmenen sopimuspelaajan harjoittelurinki on mahdollistanut ison energian harjoitukset joukkuetta kohdanneista loukkaantumisista ja sairastumisista huolimatta. Harjoituspeleissä on jokainen päässyt näyttämään kyntensä.

Viimeisimmät harjoitusottelunsa NJS pelasi kahtena edellisenä viikonloppuna. Maalivahdit Jenni Aarniva ja Annika Kulha jakoivat torjuntavastuut niin EBK-tappiossa (0-2) kuin myös tasapelissä (1-1) NJS 07-syntyneitä poikia vastaan. Varsinkin poikia vastaan käydyssä kenraaliharjoituksessa näkyi Rannan mukaan kenttäpelaajaroolienkin selkiytymistä ja treenattujen asioiden toteutumista. "Aina tietenkin on ja pitääkin olla parannuskohteita, mutta yhteinen toiminta oli nyt hyvällä tasolla. Suurinta osaa harjoituspeleistämme on leimannut pelaajien liiallinen into pyrkiä ratkaisuihin niin pikaisesti, ettei hyökkäyksen rakenne ole vielä olemassa. Tietynlainen maltti pallollisessa pelissä on löytymässä ja samaan aikaan kaksinkamppailuissa emme jää enää kakkosiksi."

Uusista pelaajista viimeisessä treenipelissä edukseen esiintyivät mm. Laura Kölhi, Rosa Wikström, Sini Mäkinen ja Venlat Mäkelä ja Haikala. Jo aiemmin NJS-paitaa kantaneet Linda Räisänen, Pinja Eklund, Salla Hyvönen, Nette-Nina Hiltunen, Hertta Lammio, Peppi Puhakka, Waranya Chaimuk, Nanna Niva ja Helmi Lahtinen vaikuttivat pelissä varsin hyvävoimaisilta.

Mutta testipelit ovat testipelejä. Edessä on seuran ensimmäinen, kutkuttava aikuisten pääsarjaottelu. Paikan päälle tulevia kannattajia kehotetaan ostamaan ennakkoliput Tiketistä.

Subway Kansallisen Liigan televisiointisopimus takaa jokaisesta ottelusta suoran, selostetun lähetyksen. Jos et paikalle ehdi, ei siis hätää, ottelua voi seurata maksullisesta Ruutu+ -palvelusta. Klikkaa tästä otteluun

Olet sitten ruudun äärellä tai kentän laidalla, on tullut aika kokea naisten huippufutiksen jännittävät vaiheet Nurmijärven oman joukkueen kanssa.

Taistele Palokärki!

Nurmijärven Jalkapalloseura ry

Y-tunnus: 1528457-9

Lepsämäntie 1 (2. krs)

01800 Klaukkala


Toimisto avoinna Ti 14-17 ja To 15-18